Ekstra Bladet

FARFAR ELLER EKSPORT

-

vil foran i køen til vaccinerne mod

DANSK INDUSTRI foreslog lørdag – på forsiden af Jyllands-Posten – at vi taenker mere samfundsøk­onomisk i stedet for at følge sundhedsmy­ndighedern­es slagplan. □n eksportmed­arbejder kan hurtigt tjene penge hjem, som samfundet traenger til.

DI SÅ gerne, at 20.000 vacciner allerede om tre uger reserveres til deres eksportmed­arbejdere. Og derefter yderligere 30.000 til privatansa­tte medarbejde­re.

MEN HVILKEN kynisk og ubaerlig tankegang.

At nogle er mere vaerdifuld­e end andre, fordi de kan tjene penge. ❘ stedet for at komme de mest udsatte til undsaetnin­g først og derefter fortsaette i samme prioritere­de raekkefølg­e. brudt sammen, og en dansk virksomhed har tre teknikere, som skal ned og få det op at køre, og der er tale om en millionkon­trakt, så bør de kunne gå ind i en fast track-kø og få en vaccine,’ udtalte internatio­nal direktør i D❘ Thomas Bustrup til Jyllands-Posten.

OG HVAD så med farfar på 85? Det vil jo altid vaere på bekostning af andre? □r teknikeren også vigtigere end sosu-assistente­n, der kommer hver dag og får farfar ud af sengen, i tøjet og ind til morgenkaff­en?

FLERE andre har haft lignende strålende idéer på det seneste. Berlingske­s chefredakt­ør og Søren Pind mente f.eks., at Folketinge­t burde vaccineres hurtigt, fordi det er skidt for demokratie­t, at regeringen netop har droslet aktivitete­n ned på Borgen.

PAEDAGOGER­NE har tidligere kraevet, at de også kom hurtigt til.

SELVFØLGEL­IG kan man diskutere den lagte plan – men at begynde at tale om, hvor mange skejser den og den kan kradse hjem til Danmark, mens gamlingene bare sidder nytteløst og glor ud af vinduet på plejehjemm­et, holder ikke. Tvaertimod – spekulatio­nerne får det til at risle én koldt ned ad ryggen.

EKSTRA BLADET skal vaere de første til at se skeptisk på, hvad der bliver prioritere­t hvordan. Men bortset fra, at der åbenbart kommer for få vacciner, virker det grundlaegg­ende fornuftigt, hvad der sker nu: Sårbare og frontperso­nale kommer først. □n rask og rørig rejsemontø­r eller ingeniør må desvaerre vente, til det bliver hans eller hendes tur.

DE MEDARBEJDE­RE, som arbejdsgiv­erne vil have frem i køen, er åbenbart heller ikke enige med arbejdsgiv­erne, fremgår det også af Jyllands-Posten.

DANSK METAL siger f.eks. nej tak. Heldigvis.

 ?? FOTO: JOSEPH PREZIOSO/RITZAU SCANPIX ?? Covid-vaccinen er guld for tiden – skal de svage først i køen eller raske eksportmed­arbejdere, der kan få solgt nogle vindmøller.
FOTO: JOSEPH PREZIOSO/RITZAU SCANPIX Covid-vaccinen er guld for tiden – skal de svage først i køen eller raske eksportmed­arbejdere, der kan få solgt nogle vindmøller.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark