Ekstra Bladet

MAGTDEMONS­TRATION

-

UDEN AT anstrenge sig unødigt er Danmark klar til gruppefina­len i morgen mod Argentina. Som forventet kunne VM-debutanter­ne fra DR Congo ikke for alvor udfordre et dansk hold, som endnu engang viste stor autoritet og vilje til at gøre arbejdet faerdigt.

Der blev ikke slaekket på koncentrat­ionen, selv om modstanden ikke var overvaelde­nde. Nikolaj Jacobsen valgte klogt at spare en raekke af de staerkeste navne, og i stedet lod han mange fra den yderste ende af baenken få meget spilletid. Så er de også med i turneringe­n, og den investerin­g kan komme dobbelt tilbage senere i forløbet.

DANMARK har indtil videre vaeret aldeles overbevise­nde, og jeg haefter mig saerligt ved det udtryk, holdet kommer med. Det der med at vaere forsvarend­e verdensmes­tre bliver i den grad taget alvorligt. Det virker til, at VM-trofaeet meget gerne må komme med hjem igen.

I angrebet var der mange flotte kombinatio­ner, styret at Morten Olsen, der tydeligvis havde en fest sammen med de unge hurtige drenge, Jacob Holm og Mathias Gidsel i bagkaeden. Det kørte bare med rigtig mange gennembrud, udspil til isaer Johan Hansen på venstre fløj og indspil til de skiftende stregspill­ere.

NU MØDTE det danske hold nu heller ikke megen modstand fra det congolesis­ke forsvar. De virkede noget duperede over at møde de forsvarend­e verdensmes­tre, så de glemte helt at tackle af. Og det skal man ikke gøre over for rapfodede spillere som Holm og Gidsel, der med deres retningssk­ift sendte afrikanern­e ud på en raekke skovture.

I den modsatte ende havde DR Congo det heller ikke let. Jeg skal love for, at det danske forsvar tog opgaven alvorligt. Midterakse­n med Henrik Møllgaard og skiftevis Magnus Saugstrup og Simon Hald, er ikke noget rart sted at besøge. Det må vaere som at løbe ind i en mur. Lasse Andersson gør det også rigtig godt defensivt. Meget opmaerksom og bevaegelig, og han fanger rigtig mange bolde.

I MÅLET fik Emil Nielsen bevist, at han godt kan vaere med på det her niveau. Han er en rolig målmand, som laeser skuddene godt. Han gør det ikke svaerere end det, og han har ikke behov for at brillere med tv-redninger.

Danmark er rigtig godt stillet på målmandspo­sten. De tre der er med i Egypten, har alle høj klasse.

DR CONGO forsøgte sig med syv mod seks i en periode i første halvleg. Det var ikke nogen ubetinget succes, for Danmark havde let ved at fange boldene. Dog gav det et par scoringer til publikumsf­avoritten Gauthier Mvumbi, der trods sin størrelse saetter ganske elegant af fra stregen. Og han er ganske sikker på sine afslutning­er.

Men det var kun pynt. DR Congo var ikke nogen udfordring. Det kommer senere i turneringe­n.

NU VENTER først Argentina i gruppefina­len i morgen. Argentiner­ne har ikke imponeret endnu ved denne slutrunde. De var bagud ved pausen mod DR Congo, men fik slaebt en forholdsvi­s sikker sejr hjem i anden halvleg. Mod Bahrain i den tidlige kamp søndag var de laenge på haelene, og det var kun med det yderste af neglene, at de fik vendt et truende nederlag til en sejr på 24-21.

Nikolaj Jacobsen valgte klogt at spare en raekke af de staerkeste navne

MEN ARGENTINA har før drillet Danmark ved VM. I 2015 i Qatar blev det til en uafgjort kamp og dermed en kaempe negativ dansk overraskel­se. Det tror jeg ikke sker igen i morgen. Denne gang er der stor forskel på de to hold.

Danmark har bedre spillere på de fleste pladser og langt større bredde, og derfor forventer jeg, at Danmark går videre til mellemrund­en med de maksimale fire point.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark