Ekstra Bladet

STORE NAVNE SKAL VAEK

I AaB står erfarne spillere i vejen for talenterne­s

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Martí Cifuentes er på plads i traenersae­det i AaB. Det betyder, at sportschef Inge André Olsen kan gå videre til naeste store opgave på to do-listen – forårsreng­øring.

De bøger på reolen, som alligevel aldrig bliver laest, skal smides ud for at give plads til nye, unge forfattere ... sådan billedligt talt.

AaB skal igennem en øvelse, hvor adgangen til Superligae­n gøres lettere for de største talenter.

– Vi bliver nødt til at se på de aeldre spillere, der ikke får så meget spilletid og ikke har udsigt til at få det, siger sportschef Inge André Olsen til Ekstra Bladet.

Tydelig kurs

Beslutning­en haenger nøje sammen med den plan for talentudvi­kling, som AaB har bestemt sig for. Nordjydern­e har gennem de seneste ti år vaeret på en tydelig kurs med masser af spillere af egen avl, men ofte har det taget talenterne en del år at bide sig fast.

Således var Patrick Kristensen,

Kasper Pedersen, Oliver Abildgaard og Magnus Christense­n alle omkring 21-22 år, før de begyndte at starte inde regelmaess­igt.

Det er for sent. Udlandet tørster efter yngre spillere med potentiale – som Ajax’ køb af Jeppe Kjaer og Eskild Dall signalerer.

Skal gøre en forskel

– Forskellen er, at vi tidligere var tilfredse med at få talenterne ind i truppen. Nu skal de vaere der fra dag ét og gøre en forskel, konstatere­de AaB-direktør Thomas Baelum tidligere på året over for Ekstra Bladet.

Inge André Olsen har fået masser af skulderkla­p for sine evner på transferma­rkedet grundet aftalerne med Pedro Ferreira og Oscar Hiljemark. Men det er ikke lykkedes at modne talenterne så tidligt som ønsket. 19-årige Mathias Ross røg tilmed af holdet.

– Vi skal have gjort vejen til Superligae­n kortere for de talenter, vi har på vej. De skal kunne se muligheder­ne, siger Inge André Olsen, der dog slår fast, at Mathias Ross’ udvikling er betryggend­e.

Martí Cifuentes har i Sandefjord konsekvent spillet med to mand i centerfors­varet. Jores Okores’ aftale udløber til sommer, og centerfors­vareren kan ifølge ❘nge André Olsen allerede blive solgt i dette vindue. Til Nordjyskes ’Ripodsten’ beretter AaB’s sportschef om konkret interesse.

Såfremt Cifuentes vil satse på to centrale forsvarere, skal der skaeres ned for at undgå at skubbe Mathias Ross for langt vaek fra holdet. Okore bliver solgt eller forlader klubben ved udløb til sommer, hvilket aftalen med Daniel Granli også er en klar indikator for.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Generation­sskifte
Jores Okores’ aftale udløber til sommer, men han kan allerede som et prominent led i AaB’s talent-udviklings­plan vaere på vej vaek i dette vindue.
FOTO: JENS DRESLING Generation­sskifte Jores Okores’ aftale udløber til sommer, men han kan allerede som et prominent led i AaB’s talent-udviklings­plan vaere på vej vaek i dette vindue.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Martí Cifuentes (tv.) har netop overtaget ansvaret for traeningen i AaB.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Martí Cifuentes (tv.) har netop overtaget ansvaret for traeningen i AaB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark