Ekstra Bladet

MOR LETTET OVER ANHOLDELSE

Flugtbilis­ten fra Langebro anholdt i Dubai

- JAN SØGAARD js@eb.dk

To måneders jagt på den flygtede vanvidsbil­ist fra Langebro, Mohamed Ahmad Samaleh, 27, er slut, og han er anholdt i Dubai.

Nu skal han udleveres til Danmark, hvor han siden 1. december sidste år har leget kispus med retssystem­et og er blevet vaek fra retssagen om den tragiske dødsulykke.

Den nyhed vakte glaede hos Britta Buhl, mor til den 35-årige politiassi­stent Magnus Buhl Hansen, der blev draebt i ulykken 23. juli 2019.

– Vi har snakket om, at han kunne vaere hvor som helst i verden og ikke i London, som det så ud til. Jeg synes, det er rystende, at han har kunnet nå helt til Dubai, når han var eftersøgt, siger Britta Buhl til Ekstra Bladet.

Mødte ikke op

Mohamed Ahmad Samaleh blev løsladt fra varetaegts­faengsel allerede en måned efter ulykken, men han mødte ikke op i Københavns Byret 1. december sidste år, da retssagen skulle starte. Undskyldni­ngen var, at han var strandet i London, hvor han havde symptomer på corona.

Retten godtog dog ikke hans forklaring og mente, han havde fusket med en coronatest. Siden har Mohamed Ahmad Samaleh vaeret sporløst forsvundet.

Politiet har endnu ingen detaljer om hans ophold eller anholdelse i Dubai, men en procedure om udlevering går nu i gang.

Han har rent ud sagt pisset på os pårørende og vaeret helt ligeglad

– Det er dejligt og en lettelse, at han er anholdt. Nu kan vi forhåbentl­ig få gennemført retssagen. Han har rent ud sagt pisset på os pårørende og vaeret helt ligeglad, siger Britta Buhl.

Hun synes, det er for ringe, at retssystem­et giver en tiltalt person mulighed for at rejse ud af landet, inden hans retssag er afgjort. Derfor er retssagen nu trukket ud i halvandet år uden at den draebte betjents familie og venner har kunnet få en afslutning.

Blackout

Mohamed Ahmad Samalehs forsvarer, advokat Anders Schønneman­n Olesen, siger til Ekstra Bladet, at han blev underrette­t af politiet om anholdelse­n i går, og at han ikke har talt med sin klient efter denne orienterin­g.

Advokaten har løbende vaeret i kontakt med Mohamed Ahmad Samaleh, mens han har vaeret eftersøgt, men uden at vide, hvor han har opholdt sig.

– Nu afventer jeg at få lejlighed til at tale med ham og går ud fra, at proceduren med udlevering går i gang, siger advokaten.

Mohamed Ahmad Samaleh har erkendt, at han kørte bilen, men naegter sig skyldig i uagtsomt manddrab, fordi han siger, han fik et blackout. Han flygtede til fods efter ulykken, men blev samlet op af en bror og kørt på hospitalet.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Audien kørte over spaerrelin­jen med voldsom fart, da den ramte politimand­ens bil. Føreren haevder, han fik et ’blackout’.
FOTO: KENNETH MEYER Audien kørte over spaerrelin­jen med voldsom fart, da den ramte politimand­ens bil. Føreren haevder, han fik et ’blackout’.
 ?? PRIVATFOTO ?? Magnus Buhl Hansen blev draebt i sin bil af en bilist, der kørte alt for staerkt over Langebro.
PRIVATFOTO Magnus Buhl Hansen blev draebt i sin bil af en bilist, der kørte alt for staerkt over Langebro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark