Ekstra Bladet

Fange amok: Slog taender ud på faengselsv­agt

-

Fire faengselsb­etjente blev kaldt ’hunde’, da en 27-årig indsat i Storstrøm Faengsel gik amok og ifølge sigtelsen overfaldt betjentene med knytnaever og albueslag.

Den ene faengselsb­etjent fik fire kraftige knytnaeves­lag i ansigtet. Den anden flaekkede en laebe. Den tredje fik en albue i ansigtet og fik smadret flere taender, mens den fjerde faengselsb­etjent fik et albueslag i brystet.

Imens råbte fangen, ifølge sigtelsen, til den første faengselsb­etjent: – Jeg kan møde dig og de andre hunde udenfor.

Den 27-årige menes at tilhøre den forbudte bande Loyal To Familia, LTF. Det afviste han selv i grundlovsf­orhøret 24. marts i Retten

i Nykøbing Falster, hvor han blev varetaegts­faengslet til 19. april, sigtet for grov vold mod de fire faengselsb­etjente.

Han er tidligere dømt for LTF-relateret kriminalit­et som vold, våben og afpresning og for at have videreført LTF under forbuddet ved at råbe ’LTF Forever – Forever LTF’ under en gårdtur i Vestre Faengsel.

I bandeexit

Den 27-årige har tidligere vaeret i bandeexit, men blev ifølge sin forklaring i retten smidt ud på et ’tyndt grundlag’ på grund af sit sprogbrug. Han ønsker stadig at komme i bandeexit, sagde han i retten.

Den 27-årige kunne erkende knytnaeves­lag mod to faengselsb­etjente, men ikke den øvrige vold.

Overfaldet skete, ifølge den 27-årige, da han kom retur fra gårdtur og så, at hans celle var blevet visiteret.

Han var utilfreds med, hvordan cellen var efterladt, blandt andet var hans myslipose ikke lukket.

’Jeg sagde til betjenten, at jeg blev behandlet som en hund,’ forklarede den 27årige i retten.

Betjentene besluttede, at den 27-årige skulle i isolations­celle på grund af trusler mod betjentene, men cellen var ’helt smadret’, og det var han også utilfreds med. Derefter ’slukkede’ det for ham, og han gik amok.

’Jeg er selv i chok over min reaktion,’ sagde den 27-årige. ljl

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark