Ekstra Bladet

Lang pladepause: Skrev sig faerdig

- Tom@eb.dk

digt, men jeg holdt meget af min far.

Madsen håber, han får en karton smøger i fødselsdag­sgave. Det plejer han. Han ryger 40 om dagen. Altså ikke kartoner. 60 når han er ude at spille.

– Min mor er 89, og min far døde, da han var 84. Hele min familie var storrygere. De blev alle over 80. Jeg har fået fotografer­et mine lunger, og der var en, der sagde, det er babylunger.

– Min mor kan godt drikke en flaske vodka, når hun er på besøg. Sidste år i Spanien var hun ude i en båd, hvor hun blev hejst 365 meter op i faldskaerm, siger Odas søn med stolthed i stemmen.

Haft det sjovt

Madsen svarer prompte ’nej’, når han bliver spurgt, om han er bange for at dø.

– Skulle jeg blive kørt ned af en bil på vej hjem herfra, så har jeg jo levet fire liv. Jeg har haft det sjovt. Og spaendende.

– Jeg betragter det, jeg laver, som en lang rejse. Og det er ikke altid en charterrej­se. Nogle gange lykkes det, man laver, og andre gange graver man ned i et kloakdaeks­el. Men så må man bare grave videre. Livet er en rejse. Og på et tidspunkt stopper den så.

Johnny Madsen har ikke udgivet et album siden ’Godt nyt’ fra 2015. Det er klart den laengste pladepause i hans lange karriere.

Det er ikke en sundhedsko­nkurrence at vaere musiker

Da jeg havde skrevet den, var det fandeme, som om jeg havde skrevet mig faerdig

– Jeg har nogle sange liggende, men jeg får ikke gjort noget ved dem, fordi jeg maler så meget.

– Men det vil da undre mig, hvis der ikke kommer en mere, siger entertaine­ren.

Han naevner, at pladesalge­t jo ikke er, hvad det har vaeret. Det er inspiratio­nen vist heller ikke.

Langt manifest

I 1999 skrev Madsen sangen ’Den blinde lotterisae­lger sidder ganske stille på et flerfarvet lysstofrør og kigger opmaerksom­t ud mod havet’.

Det vildt fabulerend­e nummer, der faktisk er endnu laengere end titlen, har fået status af en slags manifest for ophavsmand­en:

– Det tog mig to år at skrive den. Der står det meste af, hvad jeg mener om samfundet og alt det der. Da jeg havde skrevet den, var det fandeme, som om jeg havde skrevet mig faerdig. Men jeg har jo lavet fem-seks plader siden, udbryder Madsen lidt resigneren­de.

Han argumenter­er for, at alle sangens 20 vers bør trykkes på Ekstra Bladets forside. Selv har han haengt teksten op i ramme i Madsens Galleri på Fanø.

 ??  ?? Uforlignel­ig
Johnny Madsen må droppe at holde fødselsdag­sfest på grund af coronapand­emien, men vestjyden vil i stedet gør lidt mere ud af det, når han fylder 80.
Uforlignel­ig Johnny Madsen må droppe at holde fødselsdag­sfest på grund af coronapand­emien, men vestjyden vil i stedet gør lidt mere ud af det, når han fylder 80.
 ??  ?? Realitystj­ernen mener, han ser tyk ud – specielt på fladskaerm.
Realitystj­ernen mener, han ser tyk ud – specielt på fladskaerm.
 ??  ?? utten, når han ikke turnerer.
utten, når han ikke turnerer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark