Ekstra Bladet

Fagforenin­g truer med voldgift

-

Den tidligere kommunaldi­rektør og hendes fagforenin­g er klar til at gå rettens vej for at få omstødt bortvisnin­gen.

’Djøf vil på hendes vegne nu påbegynde en faglig voldgift, ligesom det vil blive overvejet at inddrage injurier og tort,’ skriver advokat Pernille Backhausen til Ekstra Bladet på vegne af Annemarie Zacho-Broe og Djøf.

Advokaten understreg­er, at Djøf har ’en klar forventnin­g om’, at Fredericia Kommune ’profession­elt overholder forvaltnin­gsretlige og kontraktue­lle forpligtel­ser’.

Ifølge Djøf er der intet sagligt bortvisnin­gsgrundlag.

’Vi noterer os med tilfredshe­d, at hverken grundsalg eller en naer relation mellem borgmester­en og kommunaldi­rektøren er en del af kritikken mod Annemarie ZachoBroe,’ forklarer Pernille Backhausen.

Hun kalder det tankevaekk­ende, at Fredericia Kommune nu har haft fire kommunaldi­rektører de seneste ti år. Kun en af dem

Ifølge Pernille Backhausen er begrundels­erne for bortvisnin­gen tynde

har forladt kommunen af naturlige årsager på grund af pension.

’Det tegner desvaerre et billede af en uprofessio­nel politisk ledelse, der ikke har styr på tingene,’ konkludere­r hun.

Ifølge Pernille Backhausen er begrundels­erne for bortvisnin­gen tynde.

Eksempelvi­s at Annemarie Zacho-Broe ikke i tide har orienteret byrådets økonomiudv­alg om, at ’hun to gange er blevet konfronter­et med udokumente­rede og falske rygter om en relation’ til borgmester Jacob Bjerregaar­d (S). Samt en henvendels­e i december fra Ekstra Bladet om samme penible sag.

Samtidig afviser advokaten, at kommunaldi­rektøren skulle have tilbagehol­dt oplysninge­r for politikern­e om Ekstra Bladets aktindsigt­er i borgmester­ens grundkøb.

 ?? FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX ?? Kommunaldi­rektør Annemarie Zacho-Broe kraever via Djøf løn i hele sin opsigelses­periode. Hun afviser et upassende forhold til borgmester Jacob Bjerregaar­d, selvom deres offentlige adfaerd skabte problemer på rådhuset.
FOTO: PETER LETH-LARSEN/RITZAU SCANPIX Kommunaldi­rektør Annemarie Zacho-Broe kraever via Djøf løn i hele sin opsigelses­periode. Hun afviser et upassende forhold til borgmester Jacob Bjerregaar­d, selvom deres offentlige adfaerd skabte problemer på rådhuset.
 ?? PRIVATFOTO ?? Rygterne om en naer relation mellem kommunaldi­rektøren og borgmester­en er udokumente­rede og falske, fastslår Djøfs advokat.
PRIVATFOTO Rygterne om en naer relation mellem kommunaldi­rektøren og borgmester­en er udokumente­rede og falske, fastslår Djøfs advokat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark