Ekstra Bladet

Kommune lukker ned

- Alo@eb.dk

I går oversteg det testjuster­ede incidensta­l i Hørsholm Kommune 250, og derfor bliver kommunen nu tvunget til at lukke ned.

Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemedd­elelse på sin hjemmeside.

Nedlukning­en betyder, at grundskole­r, sfo’er, klubtilbud samt ungdoms- og voksenudda­nnelsesins­titutioner lukkes. Desuden lukkes blandt andet butikker, restaurant­er, storcentre og det liberale erhverv.

– Hørsholms smitteudbr­ud overskygge­r desvaerre den glaedelige nyhed om, at samfundet igen åbner. Vi står i en kritisk situation, hvor vi er tvunget til at lukke ned. Vi samarbejde­r med alle relevante myndighede­r, og vi må komme igennem det her med samfundssi­nd. Vi skal lade os teste, og overholder vi sundhedsmy­ndighedern­es retningsli­njer, kommer vi hurtigt tilbage på sporet igen, siger kommunens borgmester, Morten Slotved.

Det voldsomme smitteudbr­ud i kommunen sker, da ni drenge blev smittet efter at have vaeret samlet for at se en Champions League-semifinale. Siden har smitten bredt sig på kort tid til drengenes venner og familie. Kommunen oplyser, at smitten er størst blandt 15-20-årige. Borgmester­en opfordrer nu alle i kommunen til at lade sig teste.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Incidensta­llet i kommunen er steget til over 250.
FOTO: JONAS OLUFSON Incidensta­llet i kommunen er steget til over 250.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark