Ekstra Bladet

SVENSKERE FUPPES AF DANSKE BOLIGHAJER

Fortsaette­r vildlednin­g og stjaeler nu også annoncer fra svenske hjemmeside­r

- ALEXANDER BRØNDUM HEINE JØRGENSEN tech@eb.dk

Det er ikke kun danske boligsøgen­de og familier på jagt efter et nyt kaeledyr, der skal se sig godt for, hvis de vil undgå at blive snydt på nettet.

For de tre nordjyske bolighajer Philip Høygård Ørbaek, Kevin Bøje Reese og Christian Kjaer Mathisen har fået internatio­nale ambitioner.

I Sverige kan man i dag finde versioner af deres danske boligsider og kaeledyrsp­ortal. Her med navne som hyra-bostad.se, ledigbosta­d.se og djurportal.se. Alle ejet og drevet af de tre.

Kopierer konceptet

Ud over sproget er der således tale om en naesten nøjagtig kopi af boligdk.dk, findroomie.dk og dyreportal.dk, der de seneste uger har fået hård kritik fra kunder og eksperter i en raekke artikler i Ekstra Bladet.

Indholdet er nemlig stjålet fra andre hjemmeside­r, hvor man gratis kan se det, som kunderne skal betale 299 kroner om måneden for at få adgang til hos de tre ivaerksaet­tere.

I Sverige vildledes kunderne som herhjemme også med løfter om, at annoncerne er validerede. Men det meste indhold er i virkelighe­den kopieret fra andre sider uden nogen form for tjek, hvilket kunderne ikke får besked om.

Kunder: Svindel

Og der har fået flere svenske kunder til at laegge kritiske anmeldelse­r på Trustpilot:

’Lurendreje­ri!’ skriver Julia Enetjärn om hyra-bostad.se, mens en ejer af et hus kalder siden for ’svindel’:

’De reklamerer for et hus, jeg ejer, og siger, at man kan leje det. Det kan man ikke.’

Også Marios Anthis, som Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med, advarer i sin anmeldelse på Trustpilot af ledig-bostad.se mod svindel på siden.

– Jeg fik aldrig et svar tilbage, da jeg skrev til firmaet, fortaeller han om sin oplevelse med ledige boliger, som enten ikke findes, eller at der aldrig kommer svar tilbage.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Svenskerne­s tur
Freddie Lettegård er en af de danskere, der forgaeves har forsøgt at finde en bolig gennem boligporta­lerne boligdk.dk og findroomie.dk. Han opdagede hurtigt at portalerne ikke var seriøse. Samme erfaring skal svenske boligsøgen­de nu gøre.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Svenskerne­s tur Freddie Lettegård er en af de danskere, der forgaeves har forsøgt at finde en bolig gennem boligporta­lerne boligdk.dk og findroomie.dk. Han opdagede hurtigt at portalerne ikke var seriøse. Samme erfaring skal svenske boligsøgen­de nu gøre.
 ?? SKAERMDUMP ?? På ledig-bostad.se praesenter­es en kundeservi­ce, der angiveligt består af fire kvinder. Mindst tre af dem – ’Camilla’, ’Anja’ og ’Marie’ – praesenter­es med modelbille­der, der er købt til formålet, og derfor intet har med boligporta­len at gøre.
SKAERMDUMP På ledig-bostad.se praesenter­es en kundeservi­ce, der angiveligt består af fire kvinder. Mindst tre af dem – ’Camilla’, ’Anja’ og ’Marie’ – praesenter­es med modelbille­der, der er købt til formålet, og derfor intet har med boligporta­len at gøre.
 ??  ?? Ekstra Bladet 22. april.
Ekstra Bladet 22. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark