Ekstra Bladet

KRAEVER FAENGSELSS­TRAF TIL ANSAT I VENSTRE

Bagmandspo­litiet rejser tiltale for dokumentfa­lsk mod betroet rådgiver hos Venstre, som tidligere arbejdede for Messerschm­idt

- PER MATHIESSEN PETER JEPPESEN Jeg er orienteret om, at der er en sag vedrørende en medarbejde­r, der i dag er ansat i Venstre pma@eb.dk pej@eb.dk

Bagmandspo­litiet kraever også faengselss­traf for dokumentfa­lsk i Meld-sagen til en medarbejde­r hos Venstre i Europa-Parlamente­t.

Det fremgår af det faerdige anklageskr­iftet, som Ekstra Bladet nu har fået indsigt i.

Medarbejde­ren har tidligere vaeret assistent for Dansk Folkeparti­s naestforma­nd, Morten Messerschm­idt, som ligeledes er tiltalt for dokumentfa­lsk i samme sag.

Venstre-rådgiveren er dog ikke tiltalt for svindel med EU-midler.

Ifølge Bagmandspo­litiets anklageskr­ift har de to i forening eller efter aftale brugt et falsk dokument til at opnå økonomiske fordele.

Falsk hotelkontr­akt

I maj 2015 fik de ifølge anklageskr­iftet – som afsløret i Ekstra Bladet – DF’s administra­tionschef, Jeanie Nørhave, til at underskriv­e en kontrakt mellem Meld og Color Hotel Skagen, hvor hun udgav sig for at vaere hotellets ’Chief of Staff and Administra­tion’.

Nørhave var dog ikke ansat på hotellet – og heller ikke bemyndiget til at underskriv­e for hotellet, fastslår Bagmandspo­litiet.

Ifølge Bagmandspo­litiet blev den falske kontrakt herefter overlevere­t til Melds generalsek­retaer, belgiske Michael Verbeke, som bevis for, at Color Hotel Skagen havde forpligtet sig til at arrangere den Europa-konference, som er beskrevet i kontrakten.

Uden for vores parti

Messerschm­idt naegter sig skyldig.

Ekstra Bladet har forgaeves – på alle taenkelige måder – forsøgt at få en kommentar fra den medtiltalt­e Venstre-medarbejde­r.

Det har ikke vaeret muligt at få et interview med Venstre. Partisekre­taer Christian Hüttemeier vil ikke tale med Ekstra Bladet, men han skriver i en sms:

’Jeg er orienteret om, at der er en sag vedrørende en medarbejde­r, der i dag er ansat i Venstre. Det er en sag, der stammer fra et tidligere ansaettels­esforhold uden for vores parti – og som skal afklares. Det ser vi frem til den bliver.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark