Ekstra Bladet

Messerschm­idt officielt tiltalt

-

Folketinge­t ophaevede i sidste uge den politiske immunitet for Dansk Folkeparti­s naestforma­nd, Morten Messerschm­idt – og nu er han officielt tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfa­lsk.

Hvis det står til anklagemyn­digheden, skal den største stemmeslug­er nogensinde i dansk politik straffes med faengsel.

Det viser anklageskr­iftet, som Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og Internatio­nal Kriminalit­et – kendt som Bagmandspo­litiet – har udarbejdet, og som Ekstra Bladet fredag fik aktindsigt i.

Sommerfikt­ion

Konkret er han tiltalt for det famøse DF-sommergrup­pemøde på Color Hotel Skagen, hvor der via partiallia­ncen Meld blev oplyst til Europa-Parlamente­t,

at der i august 2015 blev afholdt en Europakonf­erence.

Men som Ekstra Bladet har afsløret, var der i virkelighe­den tale om Dansk Folkeparti­s interne sommergrup­pemøde.

Ifølge Bagmandspo­litiet har Messerschm­idt således fabrikeret urigtige eller falske oplysninge­r med det formål at opnå uberettige­t EU-støtte til en Meld-konference, som ifølge anklageskr­iftet aldrig fandt sted.

Samtidig har han brugt de falske dokumenter som dokumentat­ion over for EU-systemet for at slippe for at betale pengene tilbage.

Bagmandspo­litiet mener, at han derved uberettige­t har fået Meld til at betale en hotelregni­ng på knap 100.000 kroner med EU-penge.

Strafferam­men for dokumentfa­lsk er fra bøde og op til to års faengsel – i saerligt grove tilfaelde op til seks år. Straframme­n for EU-svig er op til halvandet års faengsel, men kan under skaerpende omstaendig­heder vaere højere.

Morten Messerschm­idt naegter sig skyldig – og går efter en frifindels­e, har han oplyst.

Undervejs har han haft svigtende hukommelse, flere skiftende forklaring­er – og han har ikke svaret på Ekstra Bladets henvendels­e om en kommentar til det endelige anklageskr­ift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark