Ekstra Bladet

Politirazz­ia koster 25 livet

- Ritzau/Reuters

Rettigheds­grupper BRASILIEN: og aktivister beskylder brasilians­k politi for at bruge overdreven magt i jagten på bander.

Mindst 25 personer er blevet draebt i et skyderi mellem mistaenkte kriminelle og politiet i Rio de Janeiro.

Det oplyser politiet ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

Dermed er der tale om et af de dødeligste polititogt­er i den brasilians­ke storbys historie.

Skyderiet fandt sted tidligt om morgenen i favelaen Jacarezinh­o, der er et kendt slumkvarte­r i den nordlige del af byen.

Tv-billeder viser, hvordan de mistaenkte forsøgte at flygte fra stedet over tage, da politiet ankom til stedet i armerede køretøjer og helikopter­e.

Sidenhen fulgte en voldsom skududveks­ling, mens flere eksplosion­er også kunne høres. Episoden tvang undervejs lokale beboere til at søge ly i deres hjem.

Politiet oplyser ifølge Reuters, at en betjent er blandt ofrene. De resterende døde skulle angiveligt have vaeret medlemmer af en lokal narkobande.

Flere rettigheds­grupper og brasilians­ke akademiker­e siger dog, at der ikke er mange beviser for den påstand.

 ?? FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Politiets voldsomme fremfaerd i kampen mod en kriminel bande i et slumkvarte­r i Rio de Janeiro har ført til omfattende protester.
FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX Politiets voldsomme fremfaerd i kampen mod en kriminel bande i et slumkvarte­r i Rio de Janeiro har ført til omfattende protester.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark