Ekstra Bladet

VINDER PRIS FOR PORTRAET

Ekstra Bladets fotograf Rasmus Flindt Pedersen vinder i portraet-kategori ved Årets Pressefoto

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Billedet af den sørgende mor fra sidste års vel nok mest omdiskuter­ede drabssag har netop vundet en pris ved Årets Pressefoto.

Det er i kategorien portraet enkeltbill­ede, at fotografen Rasmus Flindt Pedersen vinder for billedet af Mawjuma Johansen, der er mor til den draebte Phillip Johansen, som sidste år blev fundet draebt i Nordskoven nord fra Rønne.

Billedet tog Rasmus Flindt Pedersen i forbindels­e med Ekstra Bladets omtale af drabssagen.

Den 28-årige Phillip Johansen var blevet mishandlet og draebt af to brødre, der senere blev dømt i sagen. Men på grund af gisninger om et racistisk motiv i begyndelse­n blev drabet genstand for massiv omtale i både danske og udenlandsk­e medier.

Ekstra Bladet mødte Mawjuma kort efter drabet, hvor hun satte ord på tabet og den voldsomme medieomtal­e.

Fotograf Mads Nissen fra Politiken vandt prisen som Årets Pressefoto­graf for en kollektion af fem billeder fra coronakris­en i både Danmark og Brasilien, mens fotograf Asger Ladefoged fra Berlingske vandt Årets Pressefoto.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? ’Hvor er du?’ Mawjuma Johansen sendte en sms til sin søn Phillip kl. 9.14 om morgenen 23. juni. Han havde vaeret til fest, og nu kunne Mawjuma ikke få fat på ham. Senere samme dag blev hendes verden revet itu: Sønnen var blevet draebt natten forinden af sin kammerat og dennes bror.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ’Hvor er du?’ Mawjuma Johansen sendte en sms til sin søn Phillip kl. 9.14 om morgenen 23. juni. Han havde vaeret til fest, og nu kunne Mawjuma ikke få fat på ham. Senere samme dag blev hendes verden revet itu: Sønnen var blevet draebt natten forinden af sin kammerat og dennes bror.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark