Ekstra Bladet

ER ANKLAGE STILLINGSM­ISBRUG PÅ SØNNENS SKOLE

-

□n betjent misbrugte sin stilling ved at have fremvist sin politilegi­timation til personale på sin søns skole for at få udleveret personnumm­eret på et andet barn, der på skolen havde vaeret involveret i en volds-episode med betjentens søn.

Herefter sendte betjenten en mail til personalet på skolen, hvoraf det fremgik, at han ønskede at få udleveret barnets personnumm­er samt telefonnum­meret på en laerer på skolen.

Betjenten er endvidere i en anden sag blevet sigtet for tyveri af et saet af politiet håndjern, subsidiaer­t stillingsm­isbrug ved uden tjenstlig anledning at have benyttet et saet af politiets håndjern til personlige formål.

Statsadvok­aten opgav påtale i sagerne, idet sagernes gennemføre­lse ville medføre vanskeligh­eder, omkostning­er eller behandling­stider, som ikke står i rimeligt forhold til sagernes betydning og den straf, som i givet fald kunne forventes idømt.

Betjenten var således blevet idømt en straf i en anden sag, og han ville efter statsadvok­atens vurdering ikke vaere blevet idømt en ekstra straf, selv om han måtte blive fundet skyldig i disse sigtelser.

 ?? PRIVATFOTO ?? sag fra Rodskov nord for Aarhus, hvor betjente affyrede d, at han var truende og bevaebnet med en kniv.
PRIVATFOTO sag fra Rodskov nord for Aarhus, hvor betjente affyrede d, at han var truende og bevaebnet med en kniv.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? I Dragør blev en 16-årig dreng skudt af politiet under et indbrud.
FOTO: KENNETH MEYER I Dragør blev en 16-årig dreng skudt af politiet under et indbrud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark