Ekstra Bladet

KATASTROFA­L LEDER

-

premiermin­ister Netanyahu, der dagen derpå haevdede, at dette var en af de vaerste katastrofe­r i Israels historie.

Med risiko for at gøre mig upopulaer i visse kredse vil jeg påstå, at han selv hører til i kategorien af de vaerste katastrofe­r i landets historie.

At denne ceremoni, der samlede cirka 100.000 mennesker, overhovede­t kunne finde sted, er en skandale af dimensione­r, og den traekker en klar linje med hensyn til ansvar til landets politiske leder, Netanyahu.

Der synes ikke at vaere nogen graense for, hvad Israels ortodokse jøder får lov til, og katastrofe­n på Meron-bjerget er et tragisk eksempel på den graenseløs­e tolerance over for en bestemt befolkning­sgruppe uanset risikoen for yderligere spredning af coronaviru­s og – som i dette tilfaelde – at utallige uskyldige mennesker mister livet eller bliver gjort invalide.

Jeg mener, at dette er en relevant del af den nødvendige eftertanke oven på den tragiske begivenhed, og at det kan føre til, at Israel forhåbentl­ig i en ikke alt for fjern fremtid vil få en politisk ledelse, som landet fortjener.

 ?? FOTO: DEBBIE HILL/REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Israel fortjener en bedre leder end premiermin­ister Benjamin Netanyahu, mener Troels Mikkelsen.
FOTO: DEBBIE HILL/REUTERS/RITZAU SCANPIX Israel fortjener en bedre leder end premiermin­ister Benjamin Netanyahu, mener Troels Mikkelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark