Ekstra Bladet

POLITI SPILLEDE NARKOKØBER­E

’It-nørder’ bag narkomarke­d på nettet, mener politiet. Syv unge er nu for retten

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Store maengder hård narkotika og hash strømmede ud til kunderne gennem en dansk platform på internette­t, som stifterne af hjemmeside­n atlayo.com stillede til rådighed for narkosaelg­ere i Danmark.

Hjemmeside­n blev lukket af politiet sidste år i en faelles operation mellem dansk og tjekkisk politi, og nu kører retssagen mod syv maend i alderen 19 til 30 år, der ved Retten i Roskilde er tiltalt for deres formodede roller i det organisere­de narkosalg på nettet.

Tre ’it-nørder’ på 20, 24 og 30 år er de formodede bagmaend, der har stillet teknikken til rådighed for narkosaelg­erne, og fire maend på 19, 20, 20 og 24 er tiltalt for at have solgt mindst 5,3 kilo kokain og godt ti kilo hash gennem hjemmeside­n.

Politiet kalder sagen for ’Operation Green’. Den blev afsløret, da politiet efter kildeoplys­ninger selv oprettede falske profiler på nettet, hvor betjente spillede interesser­ede narkokøber­e og udførte agent-operatione­r, hvor der skete kontroller­ede narkotikak­øb. Hjemmeside­n opererede i knap to år, dels på det

’åbne’, dels på det ’mørke’ internet. De tre formodede bagmaend oprettede, administre­rede og drev atlayo. com og fastsatte, ifølge anklageskr­iftet, regler for narkosaelg­erne, godkendte nye saelgere og brugere og ekskludere­de uønskede saelgere og brugere.

De gav udvalgte saelgere saerlig status mod betaling, oprettede medlemsska­ber i saelgergru­pper, og i enkelte tilfaelde udbød de selv narkotika til salg. Saelgergru­pperne hed eksempelvi­s ’DKdynamite’, ’Snemand00’ og ’Snow Mann’.

Der strømmede kilovis af kokain, mdma, amfetamin, ecstasy og hash gennem hjemmeside­n, mener politiet, der har foretaget praecise beregning af narkosalge­t. Kommunikat­ionen mellem narkosaelg­ere og købere skete på Wickr under forskellig­e Wickr-identitete­r som ’luderlone’, ’anonym1312’ og ’Snemand00’.

Kraever tjekke udvist

Retssagen i Roskilde er begyndt med afhøringer af de syv tiltalte, og det sker fortsat de kommende retsdage. Stifteren af hjemmeside­n har erkendt, at han godt vidste, at der foregik ulovlighed­er på hjemmeside­n.

’Saelgergru­ppen’ har erkendt, at de har solgt narkotika, men i meget mindre omfang end beskrevet i anklageskr­iftet.

En 20-årig tjekke er den ene af de hovedtilta­lte, og han kraeves udvist for bestandigt. Han blev anholdt 4. juni sidste år af tjekkisk politi, og serveren, der fysisk kørte hjemmeside­n, blev beslaglagt. Et par uger tidligere var de to formodede danske hovedmaend blevet anholdt og faengslet bag lukkede døre. I samme retsmøde blev tjekken faengslet ’in absentia’ og efterlyst.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Sådan ser det ud, når man går på hjemmeside­ns adresse www.atlayo.com, der er lukket af dansk og tjekkisk politi.
FOTO: EKSTRA BLADET Sådan ser det ud, når man går på hjemmeside­ns adresse www.atlayo.com, der er lukket af dansk og tjekkisk politi.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark