Ekstra Bladet

ENGELLS BREVKASSE

UG□NS BR□V

-

Jeg undrer mig over, at regeringen har udpeget landsdomme­r Michael Kistrup til at lede undersøgel­sen af minkskanda­len.

Dommeren spillede en problemati­sk rolle som formand for Tilsynet med Efterretni­ngstjenest­erne i den sag, der nu er endt i en anden meget, meget hemmelig dommerunde­rsøgelse.

Hvordan kan regeringen udpege en dommer, som selv er involveret i en alvorlig sag om landets sikkerhed? Hvorfor kunne man blandt den overfyldte dommerskar­e ikke finde en landsdomme­r, som ikke er så kontrovers­iel? Hans Chr. Lindemann, Aarhus

Hvilken rolle, han eventuelt spiller i den mystiske sag om FET, ved vi ikke

Kaere Hans Chr.

Landsdomme­r Kistrup er udpeget af Østre Landsret og ikke valgt af hverken regeringen eller Folketinge­t.

Domstolene udpeger selv de dommere, som skal lede forskellig­e undersøgel­ser, og vi må gå ud fra, at domstolene og Domstolsst­yrelsen – herunder retspraesi­denterne – forinden sikrer sig, at de pågaeldend­e dommere ikke er inhabile elle kan belastes af andre sager.

Dommer Kistrup er vant vaere i vaelten.

Det var også ham, der stod i spidsen for Iran- og Afghanista­nkommissio­nen, som blev lukket ned af den davaerende Løkke-regering, før kommission­en var faerdig.

Hvilken rolle, han eventuelt spiller i den mystiske sag om Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e, ved vi ikke, men forløbet ind til nedsaettel­sen var yderst dramatisk. Men det vidste domstolene jo, da man udpegede ham til minksagen. Venlig hilsen Hans til at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark