Ekstra Bladet

Løkkes klima-ven bombet i sin bil

Lars Løkke Rasmussens partner fra klimatopmø­det i 2009 er blevet kvaestet ved et formodet terrorangr­eb i Maldiverne

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Maldiverne­s politi i faerd med at efterforsk­e gerningsst­edet i Male, hvor Mohamed Nasheed blev bombet i sin parkerede bil.

Mohamed Nasheed, tidligere praesident i ø-staten Maldiverne, er blevet kvaestet i en eksplosion foran sin bolig i Maldiverne­s hovedstad, Male.

Nasheed, der nu er parlaments­formand, var torsdag aften kl. 20.39 lokal tid ved at saette sig ind i sin parkerede bil, da der udløstes en eksplosion, skriver det lokale medie Avas.

Eksplosion­en, der menes at stamme fra en såkaldt IED – en improviser­et eksplosiv anordning – resultered­e i, at både Mohamed Nasheed og fire andre blev kvaestede og måtte køres til behandling på hospitalet i Male. Ali Azim, et parlaments­medlem fra Maldiverne­s Demokratis­ke Parti (MDP), har udtalt til BBC, at eksplosion­en lader til at vaere et ’målrettet angreb mod Mr. Nasheed’.

På nuvaerende tidspunkt har ingen dog påtaget sig ansvaret for angrebet, ligesom ingen er blevet anholdt.

Skraekkeli­g nyhed

Mohamed Nasheed har en staerk forbindels­e til tidligere statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen, da det var Løkke og Nasheed, som i faellesska­b praesenter­ede resultater­ne af COP-15-mødet i København i 2009.

Lars Løkke Rasmussen reagerede i går morges på nyheden fra Maldiverne.

’Skraekkeli­g nyhededer. Varme hilsner fra dine venner i Danmark.’

Politiske ledere i Maldiverne har ifølge Avas kraevet omgående efterforsk­ning af haendelsen, og Maldiverne­s forsvarsst­yrker har haevet trusselsni­veauet efter det formodede politiske attentatfo­rsøg.

Varmt forhold

Mohamed Nasheed har også flere gange gjort opmaerksom på sit varme forhold til Lars Løkke.

Både efter COP-15-mødet i 2009 og under et besøg i Danmark, hvor han i 2018 mødtes med Løkke i Statsminis­teriet.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark