Ekstra Bladet

Vildt vaeddeløb

-

Michael Rasmussen ser Giroen som et mere anarkistis­k løb sammenlign­et med Tour de France. ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP

Det var prikken over i’et i et vanvittig Giro d’Italia.

Sidste års vinder af løbet, Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers), nåede aldrig at køre en meter i den lyserøde førertrøje.

Men briten kendte sin besøgstid og overtog førsteplad­sen i klassement­et, da det skulle gøres op efter enkeltstar­ten på sidste etape.

Forud var gået tre uger med coronakaos, faldne favoritter på stribe, kapitulere­nde mandskaber og et felt i oprør mod løbsledels­en. Ja, en enkelt etape blev sågar afblaest og afkortet undervejs.

Uforsigeli­gheden har altid vaeret Giroens kendetegn. På godt og ondt. Rundturen er svaer og spå om og endnu svaerere ikke at holde af.

Vildt vaeddeløb

Det mener Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or, Michael Rasmussen, der også forudser en vildt vaeddeløb i dette års udgave.

– Typisk er der flere hold til start, som er lidt mere skrøbelige. Løbet bliver ofte mindre kontroller­et. Også selv om det lader til, at flere mandskaber kommer til at tage det mere alvorligt i år, lydder vurderinge­n.

– Jeg tror dog stadigvaek, at Giroen bliver anarkistis­k, siger Rasmussen og fremhaever en anden forskel i forhold til Touren.

– Tour de France vender tilbage til de samme stigninger, men i Giroen er de ikke blege for at lave alle mulige afstikkere. Der er så sindssygt mange vigtige etaper, hvor man kan smide det hele på gulvet, fortaeller eksperten.

To danskere til start

Set i det lys var 2020-udgaven ingen undtagelse. Nummer et og to, Tao Geoghegan Hart og Jai Hindley, startede løbet som hjaelperry­ttere, men da kaptajnern­e faldt, greb duoen deres egen chance.

På et splitsekun­d kan tingene aendre sig.

– Det har vi jo set ved gentagene lejlighede­r. Alt i luften indtil den allersidst­e meter, siger Rasmussen.

Én ting er sikkert. Det bliver ingen gentagelse af sidste års triumf for Geoghegan Hart, der ikke stiller til start i 2021-udgaven.

Giroen indledes i dag i Torino med en 8,6 kilometer lang enkeltstar­t. Løbet afsluttes vanen tro tre uger senere i Milano.

To danskere stiller til start i skikkelse af Mikkel Honoré (Deceuninck­Quick-Step) og Christophe­r Juul-Jensen (Team BikeExchan­ge). aje

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark