Ekstra Bladet

UDBRYDERKL­UBBER ER IGEN INDE I VARMEN

De ni klubber, der nu har har forladt udbryderli­gaen, får bøder. Tre storklubbe­r afventer stadig straf

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Alle 12 klubber, der var med til at danne udbryderli­gaen European Super League bliver straffet.

Her blev det slået fast, at de ni klubber – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milan og Inter – der er trådt ud af European Super League og i stedet valgt at fortsaette med at spille europaeisk­e kampe i UEFA-regi vil få en økonomisk straf.

Den indebaerer, at de skal opgive fem procent af deres UEFA-relaterede indkomster for en enkelt saeson. I alt drejer det sig om en samlet bøde på godt 110 millioner kroner, der af UEFA bliver kaldt ’en godgørende gestus’, der skal bruges på områder, hvor de gør gavn.

Desuden har de ni klubber indgået en aftale, der betyder, at de bliver ramt af betydeligt hårdere sanktioner, hvis de igen indgår i et lignende samarbejde.

Helt praecist en bøde på 750 millioner kroner. Og en økonomisk straf på 375 millioner kroner, hvis de skulle forsøge at bryde andre UEFA-relaterede aftaler.

Tre klubber mangler straf

– De naevnte beløb er betragteli­ge, men ingen af de økonomiske straffe vil blive tilbagehol­dt af UEFA.

– De vil alle blive geninveste­ret i ungdoms- og graesrodsf­odbold i lokale enheder rundt om i Europa.

– Klubberne har hurtigt erkendt deres fejltagels­e, og de har udvist anger over det og et fremtidigt engagement i europaeisk fodbold.

– Det kan ikke siges om de klubber, der er forblevet involveret i den såkaldte

Super League, og UEFA vil efterfølge­nde tage sig af dem, siger UEFA-praesident Aleksander Ceferin til forbundets hjemmeside.

Det betyder, at de tre resterede klubber, Barcelona, Real Madrid og Juventus, der ikke har ønsket at underskriv­e den samme aftale med UEFA, vil få deres sager sendt videre til UEFA’s disciplina­erkomité. Det betyder helt konkret, at de kan blive udelukket fra europaeisk­e turneringe­r som Champions League.

Det får dog ingen indflydels­e på denne saesons Champions League-finale, der spiller 29. maj i Istanbul.

Klubberne har hurtigt erkendt deres fejltagels­e, og de har udvist anger

 ?? FOTO: BEN STANSALL/RITZAU SCANPIX ?? Chelseas Cesar Azpilicuet­a og Manchester Citys Phil Foden kaemper om bolden. Begge spilleres klubber er med i den nye aftale med UEFA. Og så mødes de i Champions League-finalen.
FOTO: BEN STANSALL/RITZAU SCANPIX Chelseas Cesar Azpilicuet­a og Manchester Citys Phil Foden kaemper om bolden. Begge spilleres klubber er med i den nye aftale med UEFA. Og så mødes de i Champions League-finalen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark