Ekstra Bladet

Symptomer på type 2-diabetes

- Kilde: Diabetesfo­reningen

praktisere­nde laege, nogle skal have behandling, sundhedsrå­dgivning og informatio­n i kommunalt regi, mens andre vil blive indlagt med følgesygdo­mme i regionalt regi. Det vil eksplodere, lyder den dystre forudsigel­se.

Han tilføjer, at de mange nye diabetiker­e vil komme til at belaste det danske sundhedsva­esen i en årraekke frem, og at der er brug for politisk handling nu.

DERFOR HAR FORENINGEN med

Claus Richter i spidsen sendt et brev til statsminis­ter Mette Frederikse­n, hvori de opfordrer hende til at indkalde til et folkesundh­edstopmøde for at få ’genstartet folkesundh­eden i Danmark’.

– Skaden er sket. Det vigtige er nu, hvordan vi kommer videre herfra. Hvordan kan vi i højere grad aktivere alle – lige fra eleverne i skolerne til de aeldre på plejehjemm­ene?

– Hele vejen rundt skal vi have sat Danmark i bevaegelse for at få indhentet den tabte folkesundh­ed for det her corona-år, siger Claus Richter og opfordrer samtidig dem, som måtte have en mistanke om at have udviklet type 2-diabetes, til at tage risikotest­en på foreningen­s hjemmeside samt til at kontakte foreningen for at få den rette hjaelp og rådgivning.

Type 2-diabetes er arveligt. Symptomern­e kan vaere svaere at opdage, fordi de ofte er diffuse og i begyndelse­n relativt svage. De udvikler sig desuden langsomt – lige fra måneder til år.

Vaer opmaerksom på disse symptomer: Dårligere almen helbredsti­lstand Traethed

Vaegttab

Tørst

Tissetrang Synsforsty­rrelser

Kløe

Infektion i hud og slimhinder Vanskelig heling af sår

Yderligere informatio­n om symptomern­e på type 1- og type 2-diabetes fås på hjemmeside­n www.diabetes.dk.

 ?? Kilde: Diabetesfo­reningen ??
Kilde: Diabetesfo­reningen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark