Ekstra Bladet

Stopper snageri

-

Apple er kendt for at gøre et stort nummer ud af it-sikkerhed. Det gaelder også AirTag, hvor flere funktioner skal forhindre, at sporingsbr­ikkerne misbruges til for eksempel at overvåge andre.

Stalkere vil derfor blive skuffede, hvis de tror, at de risikofrit kan laegge en AirTag i ekskaerest­ens taske og holde øje med vedkommend­e. For når en AirTag er adskilt fra ejeren, vil den, der uønsket har sporingsbr­ikken med sig, blive advaret om det.

Det sker enten med hjaelp fra et lydsignal eller som en tekstbeske­d på for eksempel en iPhone. I den står der, at en ukendt AirTag følger dig.

Hvis du opdager, at der er sket en ulovlig sporing, kan Apple samtidig hjaelpe myndighede­rne med at afsløre den rette ejermand, hvis der udstedes en dommerkend­else i sagen.

 ?? PR-FOTO ?? Samsungs SmartTag virker alene sammen med en dyrere og nyere Galaxy-telefon. Andre Android-modeller og iPhones er ikke understøtt­et.
PR-FOTO Samsungs SmartTag virker alene sammen med en dyrere og nyere Galaxy-telefon. Andre Android-modeller og iPhones er ikke understøtt­et.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark