Ekstra Bladet

Markant fald i antallet af trafikdrab

-

TEKST: NIELS FRIIS

Det er de faerreste, som vil mene, at coronanedl­ukningen har gavnet ret mange steder, men den reducerede trafikmaen­gde, som blandt andet hjemmearbe­jde har vaeret medvirkend­e til, har gavnet trafiksikk­erheden.

I første kvartal ses et markant fald i antallet af draebte og tilskadeko­mne i trafikken, og samtidig er antallet af biler på vejene også langt under normalen.

Det skriver Transportm­inisteriet

I årets tre første måneder har 22 personer mistet livet i trafikken, og det lave antal svarer til et fald på over 40 procent i forhold til første kvartal 2020.

– Selvom der er 22, der har mistet livet i trafikken i årets første kvartal, er det trods alt en glaedelig nyhed, at der er langt faerre trafikdrae­bte i år end de forrige år. Det er oplagt,

Bilredaktø­r: Niels Friis

i en pressemedd­elelse.

Layout: Nini Nielsen

at det store fald har en sammenhaen­g med coronasitu­ationen. Flere biler på vejene betyder desvaerre også flere trafikuhel­d, siger transportm­inister Benny Engelbrech­t i pressemedd­elelsen.

TRAFIKTALL­ENE

viser nemlig også, at der har vaeret mellem 20 og 30 procent faerre biler på vejene i årets første tre måneder.

I de tre første måneder af 2020 var der 37 personer, der mistede livet i trafikken. I de seneste år har 2017 den vaerste statistik med 47 trafikdrae­bte på årets første tre måneder.

Det er ikke kun antallet af trafikdrae­bte, som er faldet i år. Det er antallet af tilskadeko­mne ved trafikuhel­d også. I januar, februar og marts i år var der i alt 444 tilskadeko­mne ifølge de foreløbige tal, som kommer fra Vejdirekto­ratet. Det svarer til et fald på 26 procent i forhold til samme periode i 2020, hvor 601 kom til skade.

 ?? ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN ?? Antallet af draebte og tilskadeko­mne i trafikken ligger i årets tre første måneder lavere end samme periode i 2020.
ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN Antallet af draebte og tilskadeko­mne i trafikken ligger i årets tre første måneder lavere end samme periode i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark