Ekstra Bladet

Drik te med historie

-

Briterne har noget med te. En undersøgel­se fra 2017 fastslog, at 33 procent af briterne drikker fire-fem kopper om dagen, men te er ikke bare en kop varmt vand med et tebrev i på de britiske øer.

’Builders tea’ er for folket og arbejderne. En musegrå omgang, der serveres på morgenmads-restaurant­erne, og i store dele af landet er te lig med aftensmad.

Overklasse­n er naturligvi­s også her gået sine egne veje. Hertuginde­n af Bedford havde det med at blive brødflov midt på dagen, men det sømmede sig ikke for en lady at gå i fadeburet uden for de faste spisetider, så hun opfandt ’afternoon tea’ som socialt indslag sidst på eftermidda­gen til dannet samtale med en lille kop te i porcelaen. Plus en stor opsats med forskellig­e kager og fine sandwicher, så den vaerste sult kunne forsvinde i godt selskab.

Afternoon tea med alt godt fra konditorie­t er igen populaert, men i Hotel The Mandarins te-salon The Rosebery er man i selskab med historien. Prins Charles plejede at komme med de små prinser (dengang de var små) efter en spadseretu­r i Hyde Park, og Margaret Thatcher fejrede sin 80-års fødselsdag her.

Personalet er uddannet te-specialist­er, teen er specialimp­orteret fra de fjerneste afkroge, og de fine små konditorka­ger, scones serveret med pisket flødeskum og sandwicher (uden skorpe naturligvi­s) tilberedes af bageren i køkkenet. Prisen er derefter.

 ??  ?? The Rosebery Lounge i Knightsbri­dge med udsigt til Hyde Park er afternoon tea i overhaling­sbanen med historiens vingesus.
The Rosebery Lounge i Knightsbri­dge med udsigt til Hyde Park er afternoon tea i overhaling­sbanen med historiens vingesus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark