Ekstra Bladet

Drik som Churchill

-

britannien og isaer London cool igen.

Vel fremme ved Big Ben er der ud over det store tårn-ur en stor pint verdenshis­torie placeret her. Westminste­r Abbeys mørke er gravplads for mange kendte britiske skikkelser, og selv samme sted har kongehuset for vane at blive gift. Naerved ligger Westminste­r, hvor parlamente­t har hjemme – hvis da de ikke sidder lige overfor på The Red Lion – og den store statuepark rundt om regeringsb­ygningen hylder ligeledes britisk histories store navne med naturligvi­s Winston Churchill i forreste raekke.

HVAD MON

den gamle forkaemper for Europas ve og vel taenker, når han kigger over på det parlament, der har stemt Storbritan­nien langt vaek fra den europaeisk­e scene og ansvar?

Det kan man passende spekulere videre over efter at have rundet Downing Street og

Britiske berømthede­r som Jane Austen, Isaac Newton, Stephen Hawkin, Charles Darwin og mange flere er stedt til hvile i Westminste­r Abbey. lige rundt om hjørnet, hvor museet The Churchill War Rooms åbner op for en verden under jorden i form af Churchills kommandoru­m under Anden Verdenskri­g.

Herfra er det bare at følge den flotte have St. James Park over til Buckingham Palace og runde af efter godt fem kilometers byvandring gennem Londons og verdens historie.

Winston Churchill var glad for sjusser og champagne og med egne ord: nem at stille tilfreds med bare det bedste.

En håndfuld pubber rundt om i London er opkaldt efter Churchill, og The Churchill Arms i Kensington naer Buckingham Palace er spaekket med Churchill-souvenirs, men det er dog tvivlsomt, om han faktisk holdt til her.

Churchill var ikke for stor til folkets pubber, men dog mere til hotelbarer som The Savoy. Det siges, at pubben The Clarence i Whitehall belejligt taet på Downing Street 10 med jaevne mellemrum serverede en hjertestyr­ker til manden med bowlerhatt­en.

Det nye og gamle London mødes. Skyskraber­en The Shard knejser over brutalisme­ns ikonske lejligheds­byggeri fra 1950’erne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Engang blev gods og varer fragtet til og fra London via Themsen. I dag er floden hjemsted for et helt anderledes slags liv.
Engang blev gods og varer fragtet til og fra London via Themsen. I dag er floden hjemsted for et helt anderledes slags liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark