Ekstra Bladet

Bagmandspo­litiet afviser Messerschm­idts påstande

- Vel er det ubehagelig­t, når Ekstra Bladet taler om ’dokumentfa­lsk’ og ’dokumentmi­sbrug’. Men det er også løgn

Morten Messerschm­idt har skiftet forklaring­er så mange gange i sagen om den – ifølge Bagmandspo­litiet – fiktive EU-konference i Skagen, at det ikke giver mening at repetere dem alle.

Dog forkaster Bagmandspo­litiets anklageskr­ift isaer flere af de forklaring­er, som Jyllands-Posten ukritisk har publiceret til forsvar for Messerschm­idt.

I januar sidste år fik Morten Messerschm­idt optaget en stort opsat kronik i Jyllands-Posten, hvori han påstod, at det var ansatte i Melds sekretaria­t, som havde lavet rod i dokumenter­ne, da den falske hotelkontr­akt blev fabrikeret.

Men laeser man anklageskr­iftet, var det altså Messerschm­idts

naere og paeredansk­e medarbejde­r gennem mange år, som var mellemmand på den falske hotelkontr­akt i forbindels­e med DF’s sommergrup­pemøde 2015. Den blev ifølge tiltalen brugt til at opnå uberettige­t tilskud fra EU.

Samme medarbejde­r, der blev overtaget af Venstres gruppe i EU, forsøgte ifølge DF’s tidligere medlem af

Europa-Parlamente­t Rikke Karlsson i sin tid at presse hende til at skrive under på blanke stykker papir, der var forsynet med brevhovede­r fra Meld og Feld.

Ifølge kronikken i Jyllands-Posten var det direkte løgn, når Ekstra Bladet tidligere havde skrevet, at Messerschm­idt blev efterforsk­et for dokumentfa­lsk.

’Vel er det ubehagelig­t, når Ekstra Bladet taler om ’dokumentfa­lsk’ og ’dokumentmi­sbrug’. Men det er også løgn,’ kunne man laese i Jyllands-Posten.

Men anklagemyn­digheden er altså af en anden overbevisn­ing. Det viser tiltalen mod Messerschm­idt og hans tidligere rådgiver.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Nu bliver Morten Messerschm­idts tidligere assistent også tiltalt for dokumentfa­lsk.
FOTO: JENS DRESLING Nu bliver Morten Messerschm­idts tidligere assistent også tiltalt for dokumentfa­lsk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark