Ekstra Bladet

Hvad skete der i stuen på 15. etage? Oles sidste timer

-

Ole Larsen blev opereret for en knude i luftrøret på Rigshospit­alet 16. december 2019 og var indlagt til afhaevning af luftvejene.

Det fremgår af hans journal, at han ringede efter sygeplejer­sken flere gange natten til 18. december på grund af søvnløshed og smerter.

Klokken 2.30 fik han smertestil­lende, fordi han klagede over smerter, og hans vaerdier blev samtidig målt. I journalen noteres det, at hans blodtryk var fint.

Klokken 3-3.15 blev han tilset igen, hvor han sad på sengekante­n. ’Har her vaeltet et glas saft på gulvet. Men virker klar og relevant og velbefinde­nde efter forholdene,’ står der i journalnot­atet fra opvågnings­sygeplejer­sken.

Hun skriver videre, at ’6.30-6.20 findes patient livløs, der kaldes på hjaelp og hjertestop og påbegyndes hjertelung­eredning.’

Saks på bordet

Da hun blev afløst i hjertemass­age, så hun, at ’draenet ligger afklippet på gulvet. Der ligger i øvrigt en saks på bordet, sammen med hvad der ligner et afklippet KAD (kateter, red.) uden ballon, et PVK (venekatete­r, red.) og hans armbånd. Der er ikke tidligere observeret saks på stuen,’ fremgår det af journalen, som Ekstra Bladet har set.

En anaestesil­aege skriver, at han bliver tilkaldt til ubevidnet hjertestop klokken 5.42. ’Er fundet med afklippet thorakale draen og seponeret PVK,’ skriver han.

En kirurg noterer, at han kaldes til hjertestop af opvågnings­sygeplejer­sken klokken 5.53. Han noterer også de afklippede slanger, og at behandling­en stoppes efter sammenlagt ti minutter på stopuret på hjertestop­vognen. Herefter står der, at patientens medpatient informeres umiddelbar­t efter.

Som det fremgår af patientjou­rnalen, er der registrere­t forskellig­e tidspunkte­r for, hvornår Ole Larsen blev fundet livløs og erklaeret død. Vi har blandt andet spurgt Rigshospit­alet, om de kan kaste lys over dette, og om sagen har haft personalem­aessige eller procedurem­aessige konsekvens­er på Rigshospit­alet.

Her lyder svaret blot, at ’på grund af vores tavshedspl­igt kan vi desvaerre ikke kommentere sagen.’

linette

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark