Ekstra Bladet

MEDPATIENT FIK TAGET DNA

HAR INTET HØRT SIDEN AFHØRING OG MUNDSKRAB: Morten Abildgaard delte hospitalss­tue med Ole Larsen. Derfor hørte han ufrivillig­t genoplivni­ngsforsøge­t fra sin seng ved vinduet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Morten Abildgaard sov tungt på den anden side af gardinet på to-sengs-stuen på Rigshospit­alet, da han blev vaekket af et voldsomt postyr fra personalet, der ilede til for at redde Ole Larsens liv.

Han lå yderst mod vinduet og kunne derfor ikke flyttes fra stuen under genoplivni­ngsforsøge­t, så han hørte det hele ufrivillig­t fra første parket

Han oplevede genoplivni­ngen som meget profession­el. Men efter, hvad han oplever som en halv times tid, blev der stille.

– Kort efter kører de mig ud, og jeg kan se, at der er lagt et hvidt klaede over ham, fortaeller 52-årige Morten Abildgaard.

Jeg taenker, at mine fingeraftr­yk er på den saks, så det gør jeg politiet opmaerksom på

Sygeplejer­sken bekraefter over for ham, at medpatient­en er død, og han bliver kort efter afhørt af tre betjente på hospitalet.

De fortaeller, at nogle slanger er blevet klippet over med en saks, og det får ham straks til at taenkte på, at han aftenen før fik en saks af en sygeplejer­ske, der hjalp ham med at klippe noget tape og net på hans hånd af, der irriterede. Saksen blev efterladt på håndvasken på stuen.

– Jeg taenker, at mine fingeraftr­yk er på den saks, så det gør jeg politiet opmaerksom på, siger han.

Han fik også at vide, at de klippede slanger ikke kunne vaere den direkte årsag til medpatient­ens hjertestop og død.

Senere blev han afhørt grundigere på hospitalet og fik taget et dna-mundskrab, men ingen fingeraftr­yk. Siden har han ikke hørt fra politiet.

– Følte du dig under mistanke?

– Ikke helt. Og så måske alligevel, siger han.

Aftenen forinden havde han talt lidt med Ole Larsen, og de fandt ud af, at de faktisk kendte hinanden lidt og boede i samme by. Han vidste også, hvem Ole Larsens datter var.

Han havde ikke fornemmels­en af en mand, der ville tage sit eget liv.

– Han havde det skidt efter operatione­n, men han var ved godt mod, og han glaedede sig til, at hans datter skulle komme naeste dag, siger Morten Abildgaard.

Ramt bagefter

– Jeg sagde også til politiet, at jeg ikke kan få det til at haenge sammen, hvis han selv har gjort det, fortsaette­r Morten Abildgaard.

Efterfølge­nde begyndte tankerne at flyve om, hvem der havde klippet slangerne over.

– Der var os to derinde, og jeg har ikke gjort det. Og når jeg taenker, at han ikke selv har gjort det, så har der vaeret en anden derinde. Det ramte mig bagefter, siger han.

Han mødte efterfølge­nde Ole Larsens datter, Gitte, tilfaeldig­t. Her gik det op for ham, at hun ikke kendte til de mystiske omstaendig­heder ved hendes fars død.

– Det gør noget ved min retsbevids­thed, at hun slet ikke kan få noget informatio­n. Jeg synes ikke, det er rimeligt. Og det gør mig også mere mistaenkso­m og får mig til at taenke, at så er der sket et eller andet, siger han.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Uvished
Morten Abildgaard delte stue med Ole Larsen på Rigshospit­alet. Han tumler med spørgsmåle­t om, hvad der ligger bag hans død.
FOTO: PER RASMUSSEN Uvished Morten Abildgaard delte stue med Ole Larsen på Rigshospit­alet. Han tumler med spørgsmåle­t om, hvad der ligger bag hans død.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark