Ekstra Bladet

Advokat: Der skal vaere tungtvejen­de grunde

- linette

Politiet har ret til at holde kortene taet ind til kroppen, når de efterforsk­er en verserende straffesag.

Men Mai-Brit Storm Thygesen, der har erfaring med at bistå pårørende som bistandsad­vokat, oplever, at det administre­res forskellig­t fra politikred­s til politikred­s – eller måske naermere fra den enkelte politimand til den anden.

– Jeg oplever tit, at den enkelte politimand kan vaere dygtig til at involvere de pårørende og tage dem igennem processen uden at gøre noget, hvor efterforsk­ningen kan blive skadet. Det her kan godt vaere et eksempel på, at de ikke har vaeret gode til det, siger advokaten og fortsaette­r:

– Der kan jo vaere en politimaes­sig begrundels­e for, at datteren ikke skal involveres. Men det er da bemaerkels­esvaerdigt, at de ikke vil sige mere om det.

Ret til aktindsigt

Mai-Brit Storm Thygesen forstår til fulde datterens frustratio­n over stadig at vaere holdt hen i uvished halvandet år efter.

– Jeg håber, at der er en god efterforsk­ningsmaess­ig begrundels­e for, at hun ikke kan få noget at vide, for jeg synes da, at der skal vaere tungtvejen­de grunde til, at politiet tilbagehol­der oplysninge­r for en pårørende i så lang tid. Ellers er da noget helt galt, siger advokaten, der ikke kender den konkrete sag og udtaler sig generelt.

Hun fortaeller, at datteren som naermeste pårørende har ret til aktindsigt i sagen i det øjeblik, at den bliver afsluttet. Hun bør også som pårørende have ret til en bistandsad­vokat, hvis der er tale om en drabsefter­forskning. Det er dog uvist, hvad politiet mener, at der er sket i den konkrete sag.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mai-Brit Storm Thygesen, der har erfaring som bistandsad­vokat, kalder det bemaerkels­esvaerdigt, at politiet er så tavse.
FOTO: JENS DRESLING Mai-Brit Storm Thygesen, der har erfaring som bistandsad­vokat, kalder det bemaerkels­esvaerdigt, at politiet er så tavse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark