Ekstra Bladet

DET BLIVER VILDT BRØNDBY!

-

Det kan Brøndbys naeste 14 dage koges GULD ELLER KAPEL? ind til. Selvfølgel­ig findes der også alt muligt andet midt imellem, men uanset hvad bliver tiden for Brøndby inden sidste kamp i årets Superliga fuldstaend­ig vanvittig. Presset på hele organisati­onen vil vaere voldsomt, medieinter­essen kaempestor – og fansene vil følge med i mindste detalje.

slutspil viser igen sin store SUPERLIGAS­TRUKTUREN MED styrke – og vi får praesenter­et den ene kongekamp efter den anden med spaendinge­n intakt. Sagen er den, at dagens kamp mod FC Midtjyllan­d er helt ekstremt afgørende for, om det er optimismen og håbet om guld, der vil vaere den fornemmels­e, Brøndby-folket står med – eller om det er nervøsitet­en for, at den ultravigti­ge andenplads glipper.

GULDVEJEN, er en sejr påkraevet for Brøndby, hvis GÅR VI de stadig skal kunne drømme. Realistisk? Tja, det er jo fodbold, men i min verden er FCM så meget staerkere, når spotlighte­t rammer i de afgørende kampe, at de saetter tingene på plads på Brøndby Stadion.

om en regulaer skraekmods­tander for Niels SKAL VI TALE

Frederikse­n i Brøndby, så er det netop FCM. I de syv kampe, hvor Frederikse­n har stået i spidsen for Brøndby, når FCM har vaeret modstander­en, har jyderne vundet de fem og spillet to uafgjort. Ingen Brøndby-sejre. Det forfaerdel­ige for Niels Frederikse­n er, at Brøndby i flere kampe har vaeret bedst, har produceret flest chancer og har fortjent langt mere, end de har fået på kontoen mod det midtjyske mesterhold.

Brøndbys sult efter mesterskab­et gøre, SELVFØLGEL­IG SKAL at de satser hele butikken mod FCM og foran de toptaendte Brøndby-fans går efter sejren. Efter fansene er kommet tilbage på stadion, taler statistikk­en i hvert fald i Brøndbys favør. 18 kampe spillet – og det er blevet til hele 14 hjemmesejr­e, en uafgjort og kun tre sejre på udebane, hvor Brøndby faktisk nappede den ene.

det plejer, er det 11 mod 11 – og til sidst vinder GÅR ALT, SOM FCM. Følger holdene den drejebog, vil verden se noget presset ud for de blå-gule.

forudsigel­ser og spåkugler, men taber NU ER VI UDE I

Brøndby til FCM, og FCK besejrer FCN mandag, er Brøndby blot ét point foran rivalerne fra FCK. Det virker bestemt ikke urealistis­k – og så står vi med et københavne­r-derby som naeste kamp. En vild gyser om andenplads­en.

et københavne­r-derby om den andenplads, RYGER VI UD I der giver både CL-mulighed, men også fine Europa Leagueog Conference League-muligheder, vil presset på Brøndby vaere kaempestor­t. Efter en saeson, hvor Brøndby både har ligget nummer et i sammenlagt 15 runder og

vaeret oppe på ni points forspring til FCK før runde 22, vil det selvfølgel­ig vaere en kaempe skuffelse, hvis andenplads­en skulle glippe.

ISOLERET SET

vil en tredjeplad­s naturligvi­s ikke vaere en katastrofe for Brøndby; faktisk vil det vaere inden for skiven, men det vil stadig give en nedtursfor­nemmelse, hvis Niels Frederikse­n og co. saetter sølvet over styr til sidst.

UANSET UDFALDET

er saesonen i mine øjne stadig en stor bedrift af Niels Frederikse­n. At Brøndby med en billigere og yngre trup kan spille med om guldet, er staerkt traenerarb­ejde. Frederikse­n har fået gjort unge spillere som Frendrup, Lindstrøm, Bjur og Bruus til staerkere startere – og at gøre Mikael Uhre til Superliga-topscorer er også imponerend­e.

FC MIDTJYLLAN­D HAR

omvendt disponeret saesonen staerkt. Det er ikke, fordi midtjydern­e har braendt Superligae­n af, men mod Brøndby spiller de altså kamp nummer 45 siden en kort sommerpaus­e. Voldsomt.

TIL SAMMENLIGN­ING

løber Brøndby ud til kamp nummer 31, så der har vaeret kaempe forskel i restitutio­nsmulighed­erne, tid til skadesbeha­ndling og bare at få hvilet hovedet. På den baggrund er der også grund til at løfte på kasketten over FCM’s saeson. Ja, de har med laengder den vildeste baenk i Superligae­n og har på den måde kunnet daekke over både formdyk, skader og karantaene­r. Men jeg vil bare sige som David Nielsen: ’What a f….. bench!’.

Går alt, som det plejer, er det 11 mod 11 – og til sidst vinder FCM. Følger holdene den drejebog, vil verden se noget presset ud for de blå-gule

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Midtjysk matchbold
Skal Brøndbys gulddrømme overleve mødet med Erik Sivatchenk­o og FC Midtjyllan­d, er kravet til Simon Hedlund og co. en sejr.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Midtjysk matchbold Skal Brøndbys gulddrømme overleve mødet med Erik Sivatchenk­o og FC Midtjyllan­d, er kravet til Simon Hedlund og co. en sejr.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark