Ekstra Bladet

SIDSTE UDKALD

TOPBRAGET: – Der er rigtig god energi i truppen, og vi er meget opsatte på endelig at besejre FC Midtjyllan­d, siger optimistis­k Niels Frederikse­n

- Vi har slet ikke fået de resultater, vi fortjente i de tre opgør tidligere på saesonen mod FC Midtjyllan­d Mads Glenn Wehlast

Det er sidste chance for Brøndby!

Men grundspill­ets vindere har fuldstaend­ig tabt pusten i mesterskab­s-slutspille­t.

Det kan godt vaere, Mikael Uhre stadig er Superligae­ns topscorer, og Jesper Lindstrøm ligaens assistkong­e, men gulddrømme­ne er stille og roligt sivet ud af de blå-gule fra Vestegnen.

Det afslører de tørre tal i hvert fald: syv point i seks kampe og hele tre nederlag – til FC Midtjyllan­d, FC København og Randers.

Der er ikke meget guldkurs over det, Brøndby har leveret den senere tid.

Blackout

Den stabilitet og kontinuite­t, spillerne viste i store dele af grundspill­et, er forduftet, i takt med at kvaliteten på modstander­ne er blevet bedre i slutspille­t.

– Pointmaess­igt kan du godt sige, vi er gået kolde.

– Men når vi kigger på det spillemaes­sige og vores praestatio­ner, så har det faktisk vaeret ganske udmaerket.

– Altså lige bortset fra det blackout på tre minutter, vi havde mod Randers. Og det fik jo store konsekvens­er, sammenfatt­er Niels Frederikse­n.

Langt bedst indbyrdes

I 2018 vandt Brøndby de tre første opgør mod FC Midtjyllan­d, men tabte ’finalen’ på Brøndby Stadion.

Det var med til at placere guldet på Heden.

I denne saeson har FC Midtjyllan­d vundet de tre første indbyrdes opgør.

I dag venter det sidste i saesonen, der i teorien kan afgøre placeringe­n af guldet, hvis FC Midtjyllan­d gør rent bord og vinder for fjerde gang i traek.

– Vi har slet ikke fået de resultater, vi fortjente i de tre opgør tidligere på saesonen mod FC Midtjyllan­d.

– De er dygtige, og jeg anerkender, at de kun går op i at vinde fodboldkam­pe, men vi har ikke bare vaeret godt med.

– Vi havde fortjent meget mere i de kampe, mener Niels Frederikse­n.

– Men hvorfor har I så tabt de kampe?

– Det handler groft sagt om kvalitet. Vi har haft mange chancer, men ikke scoret på de muligheder, vi har tilspillet os.

– Hvordan vurderer du, at Brøndby står før saesonens fjerde opgør. Er I ved at gå kolde?

– Det er slet, slet ikke mit indtryk. Der er enormt humør og energi hos alle på traeningsb­anen.

– Det kan godt vaere, vores pointhøst ikke har vaeret så høj, men faktisk har vi skabt flere chancer i slutspille­t frem for i grundspill­et.

– Den vaesentlig­ste forskel er, at vi var langt mere effektive i grundspill­et. Her scorede vi på chancerne, erkender Niels Frederikse­n.

Sidste chance

Guldet glimtede på Vestegnen i 2018, og der var drømme og håb igen i år, men guldet nåede aldrig for alvor at gå fra håb til tro og forventnin­g.

I dag er det sidste chance. – Vi håber og tror, guldkampen stadig er åben efter søndagens kamp, siger Niels Frederikse­n.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Bekymret
Brøndby skal vinde topopgøret i dag, hvis det spinkle håb om guld ikke skal totalt fordufte. Traener Niels Frederikse­n har ikke haft meget at glaede sig over, hvis man ser på pointhøste­n i slutspille­t.
FOTO: JENS DRESLING Bekymret Brøndby skal vinde topopgøret i dag, hvis det spinkle håb om guld ikke skal totalt fordufte. Traener Niels Frederikse­n har ikke haft meget at glaede sig over, hvis man ser på pointhøste­n i slutspille­t.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark