Ekstra Bladet

STJERNENS KLODSEDE MARERIDT

GULDFESTEN UDSKUDT: Det dufter af mesterskab i Manchester City, men Sergio Agüero var blandt årsagerne til, at det ikke blev i går, City vandt Premier League

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Den skulle bare have haft en hammer op under nettaget, som argentiner­en kan gøre ti ud af ti gange. Men det gjorde han ikke

Det skal nok ende med et mesterskab denne saeson for Manchester City. Forspringe­t til bysbørnene fra United er for stort med for få kampe tilbage.

Men det blev ikke i går, de lyseblå stjerner rendte med trofaeet, selvom en sejr over Chelsea ville raekke.

2-1 til Chelsea endte opgøret mellem de to Champions League-finalister. Og de må nok aergre sig betragteli­gt hos Guardiola og co. Isaer fordi de havde den chance, der normalt bør give mål: et straffespa­rk.

Sergio Agüero, klublegend­en, der er på nippet til at rejse efter så mange år og så mange mål, påtog sig naturligt ansvaret tre minutter inde i 1. halvlegs overtid. Forinden var Andreas Christense­n blevet skiftet ud med en skade, mens Raheem

scorede til 1-0.

Den skulle bare have haft en hammer op under nettaget, som argentiner­en kan gøre ti ud af ti gange. Men det gjorde han ikke. I stedet begik han en såkaldt Panenka og chippede bolden ind midt i målet.

Bevarede fatningen

Og det ser så blaeret ud, når målmanden laegger sig ned til siden, hvad målmanden som oftest gør.

Men det gjorde Édouard Mendy bare ikke.

Han knaelede måske til at begynde med, men han bevarede fatning og balance og puffede en brøkdel af et sekund senere bolden vaek med venstrelab­ben og sikrede sig den derefter.

Senegalese­ren var nonchalant og satte omgående bolden i spil, men alting syntes at stoppe for Agüero, der lignede en mand, der ønskede sig hjem til pampassen.

Havde han sendt den i nettet, havde City ført 2-0 med 45 minutter igen.

I stedet udlignede Hakim Ziyech i løbet af 2. halvleg, og Agüero blev skiftet ud, hvor han på tribunen kunne se affaeren til ende. Netop som han var ved at rejse sig for at daffe ned i omklaednin­gsrummet, sendte Marcos Alonso bolden i kassen til Chelsea-sejr.

Det mål betyder en verden for Chelsea, der nu på tredjeplad­sen ligner en Champions League-deltager efter sommerferi­en.

Og Manchester City? Naeste chance for at vinde mesterskab­et er i dag, hvor United møder Aston Villa ude. Nederlag til United er lig med mesterskab til City.

?? FOTO: LAURENCE GRIFFITHS/RITZAU SCANPIX ?? Kikset Panenka
FOTO: LAURENCE GRIFFITHS/RITZAU SCANPIX Kikset Panenka Agüero kunne have sikret City en komfortabe­l 2-0-føring, men endte med at se dum ud. Og mens han lå i graesset og graemmede sig aergrede manager Pep Guardiola sig også på sidelinjen.
 ?? SHAUN BOTTERILL/RITZAU SCANPIX ?? Sergio Agüero forsøgte at chippe bolden ind midt i Chelsea-målet med en såkaldt Panenka – det skulle han ikke have gjort.
SHAUN BOTTERILL/RITZAU SCANPIX Sergio Agüero forsøgte at chippe bolden ind midt i Chelsea-målet med en såkaldt Panenka – det skulle han ikke have gjort.