Ekstra Bladet

UTROLIG REKORD

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Fem Formel 1-teams har gennem tiderne opnået 100 pole-positions. Nu kan en kører også prale af den bedrift. Med tre hundredede­le af et sekund slog Lewis Hamilton saesonens store rival Max Verstappen i kampen mod uret.

Siden briten slog Michael Schumacher­s 68 pole-positions, har han løbende udbygget sin egen rekord.

Ingen troede, at den tyske legendes milepael nogensinde skulle nåes. På samme måde er det svaert at forudse, hvordan Hamiltons rekorder skulle komme i fare.

Positiv overraskel­se

Som Pedro de la Rosa konstatere­de til briten lige efter triumfen:

– Da vi kørte din første Formel 1-test sammen på Silverston­e, vidste jeg, at du ville blive god. Men jeg troede aldrig, at nogen ville nå 100 poles.

Efter frontløber­ne i VMkampen følger Valtteri Bottas (Mercedes) og Charles Leclerc (Ferrari). Alpines Esteban Ocon overrasked­e positivt med en femteplads, mens det modsatte var tilfaeldet for Sergio Perez (Red Bull) på ottendepla­dsen.

Første startraekk­e på Circuit Barcelona-Catalunya er naesten en garanti for et godt resultat; 90 procent af løbene er vundet derfra. Tilbage i 2013 var Nico Rosberg den første og eneste, som scorede pole og gennemført­e uden at slutte i top fem.

Det er på niveau med, hvad man ser på bybaner som Monaco, hvor der stort set kun overhales via strategi og pitstop. AEndringer­ne i sving 10 til denne saeson har ikke gjort overhaling­er nemmere. Tvaertimod.

Banen er hård ved daekkene, og normalt er en tostopper den vindende formel.

Men selv om samtlige i top ti starter på blødeste daektype, indikerere­de traeninger­ne, at man med seneste udgave af Pirelli-daekkene måske kan gennemføre med kun et enkelt stop.

Det er ikke godt for uforudsige­ligheden på en bane, hvor grandprixe­rne har en tendens til at vaere kedelige.

Missionen mislykkede­s

Aston Martin kom til Barcelona med opgraderin­ger og forhåbning­er om begge biler i top ti, men den mission lykkedes ikke i det ekstremt taette midterfelt.

Lance Stroll var otte tusindedel­e af et sekund fra Q3, mens Sebastian Vettel manglede en tiendedel. Så taet er det.

I Formel 3 fik Frederik Vesti en god start på saesonen med en syvendepla­ds og en tredjeplad­s i de to sprintløb. Den 19-årige jyde starter hovedløbet som femmer.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Hamilton sikrede sig i går sin 100. pole-position, da han slog Verstappen i kampen mod uret.
FOTO: RITZAU SCANPIX Hamilton sikrede sig i går sin 100. pole-position, da han slog Verstappen i kampen mod uret.
 ?? FOTO: EMILIO MORENATTI ?? Ingen troede, det var muligt for en enkelt kører at opnå 100 pole-positions, men også den bedrift kan Lewis Hamilton nu prale af.
FOTO: EMILIO MORENATTI Ingen troede, det var muligt for en enkelt kører at opnå 100 pole-positions, men også den bedrift kan Lewis Hamilton nu prale af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark