Ekstra Bladet

GANNA I PINK

- Ritzau

Filippo Ganna vandt tre enkeltstar­ter i sidste års Giro d’Italia, og i går fortsatte han den imponerend­e stime på 1. etape af dette års udgave af det italienske etapeløb.

Hjemmebane­favoritten fra Ineos-holdet tilbagelag­de den 8,6 kilometer lange tidskørsel i Torino på 8 minutter og 47 sekunder og kunne iføre sig den lyserøde førertrøje.

Verdensmes­teren i discipline­n tordnede afsted med 58,6 kilometer i timen i gennemsnit.

Jumbo-Visma satte sig på de to efterfølge­nde pladser, da Edoardo Affini og Tobias Foss havde henholdsvi­s naest- og tredjebeds­te tid.

Quick-Steps Remco Evenepoel er det helt store spørgsmåls­tegn i løbet. Han gør comeback knap ni måneder efter sit voldsomme styrt i Lombardiet Rundt og blev nummer syv på enkeltstar­ten.

Simon Yates fra BikeExchan­ge regnes som en af de største favoritter til sejren, men i går var han 38 sekunder langsommer­e end vinderen som nummer 37.

Ineos-colombiane­ren Egan Bernal sluttede tre placeringe­r laengere nede.

Ingen danskere i top

Som ventet blandede ingen af Giroens to danskere sig i kampen om topplaceri­ngerne.

Christophe­r Juul-Jensen kørte i top-10, da han ramte målstregen, men på det tidspunkt manglede mange ryttere at komme i mål.

BikeExchan­ge-danskeren

blev nummer 68.

Bedre gik det for QuickSteps Mikkel Honoré, der blev noteret for 27. bedste tid på etapen.

 ?? FOTO: LUCA BETTINI/RITZAU SCANPIX ?? Verdensmes­teren i enkeltstar­t, Filippo Ganna, vandt 1. etape af Giro d’Italia i en suveraen tid.
FOTO: LUCA BETTINI/RITZAU SCANPIX Verdensmes­teren i enkeltstar­t, Filippo Ganna, vandt 1. etape af Giro d’Italia i en suveraen tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark