Ekstra Bladet

Delte i taet topkamp

-

Den spanske titelkamp er fortsat ekstremt taet, efter at FC Barcelona i går spillede 0-0 hjemme mod Atlético Madrid.

Med det uafgjorte resultat topper Atlético nu La Liga med 77 point med tre kampe tilbage. Barcelona har på andenplads­en 75 point.

Real Madrid, som i dag tager imod ligaens nummer fire, Sevilla, har 74 point på tredjeplad­sen. Zinedine Zidanes tropper har dermed fået en åbning til guldet med fire kampe i hånden.

Resultatet i Barcelona betyder nemlig, at Real Madrid selv kan afgøre mesterskab­et. Det kraever dog fire sejre til Real Madrid i holdets sidste fire kampe.

Real Madrid er bedre indbyrdes end både Atlético og Barcelona, hvis der opstår pointlighe­d.

Chancer i glimt

I lørdagens topkamp på Camp Nou var Atlético det bedste hold og havde de fleste chancer i første halvleg, selv om Barcelona varmede bolden mest.

Kun i glimt skabte Barcelona farlige chancer, og den offensive magi kom isaer fra Lionel Messi.

Argentiner­en viste sine eminente dribleevne­r i slutningen af første halvleg, da han snød flere Atlético-spillere, inden han sendte bolden mod mål med det giftige venstreben.

Kun en glansparad­e fra Atlético-keeper Jan Oblak forhindred­e bolden i at gå i mål få minutter før pausen.

Også Barcelonas angriber Antoine Griezmann havde et forsøg efter 28 minutter, men bolden sad lige i favnen på Oblak.

Gode afslutning­er

Resultatet i Barcelona betyder nemlig, at Real Madrid selv kan afgøre mesterskab­et

Derudover stod der Atlético på de bedste muligheder, og Thomas Lemar, Angel Correa og Marcos Llorente havde tre gode afslutning­er.

Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet stod flot i vejen for afslutning­erne.

Efter lidt over en halv time udgik Barcelonas midtbanege­neral Sergio Busquets med en hovedskade. Ind kom i stedet kom stortalent­et Ilaix Moriba.

Barcelona mistede dermed et vigtigt bindeled på holdet, og Atlético greb taktstokke­n i det sidste kvarter af halvlegen.

Messi med frispark

I anden halvleg spillede Barcelona bedre.

Efter 66 minutter sendte Messi et frispark mod mål, og igen måtte Oblak ud i fuld laengde for at afvaerge.

Indskifted­e Ousmane Dembélé fik en chance, men franskmand­ens hovedstød gik over mål, og der med endte det hele uden en vinder.

Den danske landsholds­angriber Martin Braithwait­e var tilbage i Barcelonas trup efter en skade, men han kom ikke på banen.

Ritzau

?? FOTO: JOSEP LAGO/RITZAU SCANPIX ?? Barcelonas Gerard Piqué kaemper om bolden med Atléticos Joao Felix.