Ekstra Bladet

Faerdig FORTID HOS MERCEDES

-

er i sit livs form og har LEWIS HAMILTON naeppe kørt bedre nogensinde. Men det er ikke nogen hemmelighe­d, at Valtteri Bottas i den anden side af garagen i min optik bør vaere faerdig hos topholdet.

Der er flere grunde til, at jeg ikke ser den ellers så sympatiske finne vaere den rigtige makker til Hamilton, så lad mig uddybe.

ser man måske ikke den PÅ STOPURET helt store forskel på Hamilton og Bottas, og vi ser da også tidspunkte­r, hvor Bottas faktisk snupper pole-position foran englaender­en, som klart er hans største rival. Man bliver altid målt op imod sin teamkammer­at, og der er ingen undskyldni­nger at gemme sig bag, hvis man halter efter sin kollega.

Selvom forskellen på de to chauffører ikke ser stor ud i en kvalifikat­ion, er det en ganske anden snak, når racet går i gang. Det er her, at jeg ser Bottas’ helt store svagheder.

stråler ud af finnen, MANGLEN PÅ SELVTILLID når det kommer til ’hjul mod hjulduelle­rne’, og jeg synes i den grad, der mangler bid i Bottas. Jeg ser både mangler på mod og risikovill­ighed, når der skal kaempes om placeringe­rne. Det kommer i den grad til udtryk, når der går kuk i den vanlige Mercedes-dominans, og vi pludselig ser de sorte biler lidt nede i raekkerne.

I løbet på Imola så vi det seneste eksempel på, at Bottas bliver en hund i et spil kegler, når han befinder sig med for mange biler omkring sig. Hvis nu vi havde set ham køre galt gang på gang i forsøget på at overhale biler foran sig, kunne jeg måske saette mig ind i hans forsigtigh­ed.

Uheldet med George Russell taeller slet ikke som en aggressiv Bottas for mig. Tvaertimod var finnen ved at flytte sig, så snart det gik op for ham, at Russell var på ydersiden, og bare det faktum at Russel i en Williams-racer er i stand til at byde Bottas op til dans; det skriger jo til himlen om, at noget er galt.

understreg­es af det BOTTAS’ MANGLER faktum, at Lewis Hamilton er meget bedre i stand til at køre op gennem feltet, når det haender, at der er behov for det. Mercedes-bilen er kendt for at vaere vanskelig i trafik bag andre biler, fordi den er aerodynami­sk effektiv. Jo bedre den udnytter modvinden til at generere downforce og vejgreb, desto mere lider den i den beskidte luft bag en konkurrent.

Overlever Bottas hos Mercedes og bliver forlaenget, vil det overraske mig.

til, at finnen måske EN AF GRUNDENE overlever hos Mercedes, skal findes hos Lewis Hamilton. Han vil muligvis ikke vaere superinter­esseret i at få en George Russell som teamkammer­at, da den unge brite helt klart er bedre kørende end Bottas. Vi har set masser af eksempler på førstekøre­re, som har vaeret godt tilfredse med en teamkammer­at, som de vidste, de kunnne køre fra størstedel­en af tiden.

tilbage i Red Bulltiden, FOR SEBASTIAN VETTEL var Mark Webber en god wingman. Men da Daniel Ricciardo kom til, savede han tyskeren midt over. Hos Ferrari nogle år senere var Sebastian Vettel derfor superglad for Kimi Räikkönen som makker, og den dag Charles Leclerc kom til, da blev det igen begyndelse­n på enden for tyskeren. De to oplevelser har virkelig sat sig i psyken på Vettel, og det laegger de andre i feltet selvfølgel­ig også maerke til.

Men var jeg Mercedes-boss, Toto Wolff, ville jeg vaere nervøs for, om Valtteri Bottas grundet Red Bull og Max Verstappen­s gode form faktisk er et staerkt nok kort. En wingmans fornemste opgave er jo at sørge for at stjaele point fra de naermeste udfordrere, men jeg er bekymret over, at Bottas ikke formår at holde Max Verstappen bag sig, selv når det lykkedes Hamilton at vinde.

lidt på spidsen, kan FOR AT STILLE DET

Bottas i sidste ende komme til at koste

Hamilton VM-titlen. Skraekscen­ariet for Mercedes må jo vaere, at Verstappen vinder VM med ganske få point foran Hamilton.

Så vil det tyske hold helt sikkert kunne kigge tilbage på visse løb i begyndelse­n af saesonen, hvor Bottas burde have sluttet foran Verstappen.

Derfor skal Bottas virkelig vise taender, når de røde lamper slukker og racet går i gang i eftermidda­g; han kører i den grad for sin overlevels­e.

For at stille det lidt på spidsen, kan Bottas i sidste ende komme til at koste Hamilton VM-titlen

 ?? FOTO: GABRIEL BOUYS/RITZAU SCANPIX ?? Manglen på selvtillid stråler ud af Valtteri Bottas, når det kommer til ’hjul mod hjul-duellerne’, og den ellers så sympatiske finne bør snart vaere fortid hos topholdet, skriver Ekstra Bladets Formel 1-ekspert.
FOTO: GABRIEL BOUYS/RITZAU SCANPIX Manglen på selvtillid stråler ud af Valtteri Bottas, når det kommer til ’hjul mod hjul-duellerne’, og den ellers så sympatiske finne bør snart vaere fortid hos topholdet, skriver Ekstra Bladets Formel 1-ekspert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark