Ekstra Bladet

MODELLEN DER BLEV VEJR-VAERT

Sara Maria Franch-Maerkedahl håber ikke, det kun var udseendet, der skaffede hende jobbet på TV 2 Vejret

- ALLAN LYKKE FOTO: EMIL AGERSKOV flash@eb.dk

Sara Maria Franch-Maerkedahl vendte efter en femårig pause tilbage til pladsen foran vejrkortet hos TV 2.

– Og jeg håber da ikke, at jeg kun blev ansat på mit udseende. Det gør ikke noget, hvis det hjaelper én, men jeg vil blive rigtig glad, hvis jeg er ansat, fordi jeg er dygtig til mit arbejde.

❘ begyndelse­n vendte hun tilbage som barselsvik­ar for Cecilie Hother, men nu er hun blevet fastansat – og er glad for det.

– Kom der et hul i vagtplanen?

– Der bød sig en mulighed, som jeg valgte at tage imod.

Hun kom første gang til TV 2 i 2013 uden meteorolog-forudsaetn­inger overhovede­t. Forlod det igen et par år efter for at afprøve andre sider af sine faerdighed­er, ’få lidt af det spraelske ud af systemet’, som hun siger.

– Da jeg sagde op i 2015, hang det også sammen med, at jeg lige var blevet skilt, og det med at køre frem og tilbage til Odense og finde et system i at have små børn og skiftende vagter passede ikke rigtigt sammen.

– Nu fungerer det fint. Både fordi børnene er blevet større og forstår det bedre. Men så har vi også en ret god ordning på TV 2 Vejret. Vi, der er skilt, har faerrest mulige vagter, når vi har vores børn. □ller også passer det med, at vi kan få dem passet.

– Du er ikke meteorolog. Hvordan havnede du egentlig i det job?

– Jeg havde i en del år vaeret inde omkring produktion­sselskabet Mastiff og havde egentlig ingen drøm om selv at komme på skaermen. Men en dag ringede jeg derind. ’Viser der sig noget, tror jeg godt, jeg gider at prøve’.

– □n dag ringede de tilbage. Der var noget på TV 2, ’og du kan jo tage ind og snakke med dem’.

– Det gjorde jeg så og fandt ud af, at det var på Vejret. Først taenkte jeg ’åh, nej, det gider jeg ikke’, men da jeg så stod der, føltes det alligevel som det mest naturlige at gøre.

– Men det er vel naeppe for livet. Hvad drømmer du om jobmaessig­t?

– Jeg vil helst formidle informatio­ner, folk gerne vil have. Og det gør jeg på Vejret. Men det vil da også vaere dejligt med andre udfordring­er.

– Hvad der sker ud i fremtiden, må vi se til den tid. Det må bare gerne vaere inden for TV 2’s rammer. Her vil jeg helst blive.

– Har du oplevetde seksuelle kraenkelse­r, der åbenbart har fundet sted på stationen?

– Nej, gudskelov. Men den debat er også svaer. □ns graenser er forskellig­e. □t nap i numsen kan man nok blive enige om er graenseove­rskridende. Men ros er der også nogle, der synes er kraenkende.

– Du synes også at vaere typen, der kan slå fra dig?

– Jeg tror, jeg altid har vaeret klar i spyttet, hvis der var optraek til noget. Jeg oplevede det, da jeg var model, og en eller anden sagde ’kom med herind, så kan jeg skaffe dig et stort job’.

– Jamen, så skulle jeg bare ikke have det job.

Jeg vil helst formidle informatio­ner, folk gerne vil have. Og det gør jeg på Vejret Jeg altid har vaeret klar i spyttet, hvis der var optraek til noget

 ??  ?? Sara Maria Franch-Maerkedahl har altid følt sig for ung i forhold til sin alder, og at hun burde have vaeret mere voksen. – Da jeg fyldte 40, følte jeg naesten, at alder og modenhed passede sammen, siger hun.
Sara Maria Franch-Maerkedahl har altid følt sig for ung i forhold til sin alder, og at hun burde have vaeret mere voksen. – Da jeg fyldte 40, følte jeg naesten, at alder og modenhed passede sammen, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark