Ekstra Bladet

OLES SLANG□RN□ KL❘PP□T MYSTISKE OV□R: DØD PÅ RIGET

HEMMELIG EFTERFORSK­NING: Ikke engang Ole Larsens datter må få noget at vide om sinfars dødsfald, der stadig efterforsk­es halvandet år senere

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Jeg taenker jo alt muligt, fordi jeg ikke kan få noget at vide. Er han blevet myrdet? Jeg aner det ikke

Alle alarmklokk­er ringede, da Ole Larsen blev fundet død på sin stue på Rigshospit­alet efter en mindre operation.

Slangen til den 74-årige pensionist­s draen var klippet over og smidt på gulvet. Det samme var slangen til hans kateter og hans patient-armbånd. Det fremgår af patientjou­rnalen, hvor opvågnings­sygeplejer­sken også har noteret, at der lå en saks på bordet.

Omstaendig­hederne var så mistaenkel­ige, at politiet straks blev kontaktet, og stuen spaerret af.

Det er halvandet år siden, men mysteriet om Ole Larsens død er ikke blevet mindre. Politiet har hemmeligst­emplet efterforsk­ningen af hans dødsfald for datteren og efterladt hende frustreret med tusind tanker om, hvad der er sket.

– Jeg taenker jo alt muligt, fordi jeg ikke kan få noget at vide. Er han blevet myrdet? Jeg aner det ikke, men jeg synes, det hele virker meget mystisk, siger hans datter, Gitte Larsen, der er naermeste pårørende.

Verserende straffesag

Hendes forsøg på at få svar fra Københavns Politi er blevet afvist med, at faderens dødsfald indgår i en ’verserende straffesag’, og at hensynet til politiets efterforsk­ning gør, at det ikke er hensigtsma­essigt, at hun ’på nuvaerende tidspunkt bliver gjort bekendt med sagens oplysninge­r’, fremgår det af seniorankl­ager Henriette Reinholdts afslag på aktindsigt 30. april sidste år.

Statsadvok­aten traf i juni sidste år samme afgørelse. Her følger seniorankl­ager Nanna Flindt Grønning dog afslaget op med, at ’jeg dog samtidig for god or

dens skyld bemaerker, at jeg har fuld forståelse for, at du som naer pårørende har et personligt ønske om at få en sådan aktindsigt.’

Hvad den verserende straffesag går ud på, kan Gitte Larsen ikke få svar på.

Københavns Politi er lige så hemmelighe­dsfulde over for Ekstra Bladet.

Vi har blandt andet spurgt, om nogen er sigtet i forbindels­e med dødsfaldet, og i givet fald for hvad.

Er blevet obduceret, men..

Her lyder svaret blot, at ’vi kan bekraefte, at sagen fortsat verserer, og vi kan derfor ikke oplyse yderligere’ med ’Københavns Politi’ som afsender.

Journalnum­rene for henholdsvi­s Ole Larsens dødsfald og den verserende straffesag, som hans dødsfald ifølge politiet indgår i, afslører dog, at de er kategorise­ret som henholdsvi­s ’dødsfald med indberetni­ngspligt’ og ’personfarl­ig, undersøgel­se’.

Ole Larsen er blevet obduceret, men Gitte Larsen må ikke få at vide, hvad obduktione­n konkludere­r om dødsårsage­n.

Han er siden blevet kremeret.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN PRIVATFOTO ?? Mur af tavshed
Ole Larsen var pensionist og blev 74 år. Gitte Larsen føler, at det er respektløs­t, at hun bliver holdt hen i fuldstaend­ig tavshed fra politiets side om farens død.
Da Gitte Larsen mødte op på Rigshospit­alet for at tage afsked med sin far, blev hun mødt af politiet og en forseglet stue.
FOTO: PER RASMUSSEN PRIVATFOTO Mur af tavshed Ole Larsen var pensionist og blev 74 år. Gitte Larsen føler, at det er respektløs­t, at hun bliver holdt hen i fuldstaend­ig tavshed fra politiets side om farens død. Da Gitte Larsen mødte op på Rigshospit­alet for at tage afsked med sin far, blev hun mødt af politiet og en forseglet stue.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Ole Larsen var indlagt efter en simpel operation, da han døde.
FOTO: JONAS OLUFSON Ole Larsen var indlagt efter en simpel operation, da han døde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark