Ekstra Bladet

OFFERET HÅNEDE LTF’ERE FØR DRAB

28-ÅRIG IDØMT 20 ÅR: Hoverende beskeder efter masseslags­mål traekker tråde til drab på 24-årigt bandemedle­m

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Forud for drabet på den 24årige Qasim Abdulhafid i Korskaerpa­rken i Fredericia sidste år sendte han hånlige beskeder til to navngivne medlemmer af LTF.

Det kom frem under sagen mod det 28-årige medlem af Loyal to Familia, Mads Vestergaar­d, som nu er blevet idømt 20 års faengsel i drabssagen.

Ved højlys dag og foran flere beboere i boligkvart­eret Korskaerpa­rken i Frederica affyrede Mads Vestergaar­d ifølge retten et enkelt skud, som borede sig igennem den 24-årige mands venstre brystkasse, videre gennem lungen og snittede hjertet. Qasim Abdulhafid døde kort efter.

Flere dages konflikt

Drabet fandt sted 24. februar sidste år og var ifølge politiet kulminatio­nen på flere dages konflikt mellem den forbudte bande Loyal to Familia og en lokalt forankret gruppering, der internt i politiet betegnes som KP-gruppen.

Mens Mads Vestergaar­d ifølge politiet bekender sig til Loyal to Familia, var offeret en del af kernen i KPgruppen, som udspringer fra boligkvart­eret Korskaerpa­rken.

I sagen gav et politividn­e fra efterretni­ngs- og analyseenh­eden et indblik i politiets arbejde med at afdaekke den ulmende konflikt, som ifølge vidnet saerligt tiltrak politiets opmaerksom­hed i starten af 2020.

– Konflikten handlede om, hvordan de opfattede hinanden som gruppering, herunder om de havde lov til at vaere i et område eller ej, og hvem der havde retten til at vaere i et område, forklarede vidnet om politiets opfattelse.

Forklaring­en fremgår af retsbogen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

En måned før drabet blev Mads Vestergaar­d knivoverfa­ldet, og efterfølge­nde eskalerede det, da betjente måtte rykke ud til meldinger om optraek til masseslags­mål ved en Lidl på Vejlevej i Fredericia.

Med våben i hånd

Her havde over 20 personer samlet sig på supermarke­dets parkeringp­lads, og med trusler flyvende gennem luften og våben i hånden var parterne faretruend­e taet på at tørne samme, lød meldingen til politiet.

Da en patrulje ankom var de fleste flygtet fra stedet. Men mellem de handlende kunder i forretning­en fandt betjente frem til en enkelt deltager, som havde søgt tilflugt i supermarke­det. På sig havde han en 35 cm lang kniv.

Det er politiets opfattelse, at både Mark Vestergaar­d og den draebte deltog i masseslags­målet, der fandt sted tre dage før drabet.

– Der kom 20 mennesker løbende med svaerd og sabler og jagtede os som psykopater, fortalte en kammerat til LTF-medlemmet til retten om episoden.

To beskeder

Her fremviste anklageren også to beskeder, som blev fundet på den draebtes ipad i forbindels­e med efterforsk­ningen.

I beskederne, som er sendt fra en profil tilhørende den draebte dagen efter masseslags­målet, stod der ’Var det en god løbetur i fik’ og ’Naeste gang bliver det en Marathon’.

Ifølge politiet er beskederne sendt til to navngivne medlemmer af Loyal to Familia.

To dage senere blev Qasim Abdulhafid draebt.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Dykkere fra Søvaernet ledte i forbindels­e med efterforsk­ningen efter drabsvåbne­t i en voldgrav i Fredericia.
FOTO: ANDERS BROHUS Dykkere fra Søvaernet ledte i forbindels­e med efterforsk­ningen efter drabsvåbne­t i en voldgrav i Fredericia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark