Ekstra Bladet

SKILLES – KOSTE HVAD DET VIL

KAERLIGHED­EN BRAST: Bill og Melinda Gates kan få den dyreste skilsmisse nogensinde, men de er i hård konkurrenc­e

- SØREN SCHMIDT ss@eb.dk

Bill og Melinda Gates skal skilles efter 27 års aegteskab.

’Efter mange tanker og efter at have arbejdet på vores forhold har vi taget beslutning­en om at afslutte vores aegteskab,’ lød det i en meddelelse fra parret. Den fortsatte:

’Vi mener ikke laengere, at vi kan vokse sammen som et par i denne naeste fase af vores liv.’

En skilsmisse i USA kan blive dyr, og når man er blandt verdens rigeste personer, som Bill Gates er, kan den blive rigtig dyr.

Der er endda forlydende­r fra flere medier om, at der ikke er indgået nogen såkaldt aegtepagt.

Det betyder, at parret ikke har lavet en aftale om saereje, da de blev gift, og derfor nu skal i retten for at finde ud af, hvordan vaerdierne skal fordeles.

Komplicere­de regler

Der er forskellig­e regler for skilsmisse i USA, alt efter hvilken stat man bor i. Ifølge Forbes bliver skilsmisse­n saerligt komplicere­t, fordi parret bor i staten Washington.

Det svarer til et godt stykke over 400 milliarder kroner

En skilsmisse i USA kan blive dyr, og når man er blandt verdens rigeste personer, som Bill Gates er, kan den blive rigtig dyr

Her er reglerne nemlig sådan, at alt, hvad et par opbygger af vaerdier i løbet af et aegteskab, bliver betragtet som faelleseje. Derfor skal det splittes fuldstaend­ig ligeligt, hvis ikke der er indgået en aegtepagt, som der tilsynelad­ende ikke er i denne sag.

Det er dog muligt at indgå aftaler, som ikke nødvendigv­is splitter vaerdierne fifty-fifty, og det kan der blive tale om her.

I skilsmisse­papirerne, som flere medier mener at have set, fremgår det nemlig, at parret har indgået en separation­saftale. Hvad den indebaerer, vides ikke, men det kan have stor betydning for, hvordan vaerdierne fordeles.

Verdens rigeste

Ender parret med at fordele alt ligeligt, vil Melinda ifølge Forbes blive 65,25 milliarder dollars vaerd.

Det svarer til et godt stykke over 400 milliarder kroner, og det vil både vaere den dyreste skilsmisse nogensinde og give Melinda Gates en plads i top 20 på listen over verdens rigeste.

 ?? FOTO: KAMIL ZIHNIOGLU/RITZAU SCANPIX ?? Tak for alt
Efter 27 år har Melinda og Bill Gates valgt at smide det aegteskabe­lige håndklaede i ringen. ’Vi mener ikke laengere, at vi kan vokse sammen som et par,’ meddeler de.
FOTO: KAMIL ZIHNIOGLU/RITZAU SCANPIX Tak for alt Efter 27 år har Melinda og Bill Gates valgt at smide det aegteskabe­lige håndklaede i ringen. ’Vi mener ikke laengere, at vi kan vokse sammen som et par,’ meddeler de.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark