Ekstra Bladet

De dyreste gennem tiden

-

1 Jeff Bezos og MacKenzie Scott: 235 mia. kr.

Da Amazon-stifter Jeff Bezos blev skilt i 2019, måtte han afgive aktier i sin virksomhed til en vaerdi af 38 milliarder dollars til sin tidligere hustru.

Det svarer til lige omkring 235 milliarder kroner.

Parret har dermed den tvivlsomme rekord for verdens dyreste skilsmisse, og det er den rekord, Gatesparre­t kan ende med at slå.

MacKenzie Scott, som

Bezos’ ekshustru hedder i dag, har doneret flere milliarder til velgørenhe­d, men hun er fortsat på listen over de rigeste personer i verden.

Hun er siden blevet gift igen med en high school-kemilaerer ved navn Dan Jewett.

2 Bill og Sue Gross 8 mia. kr.

Bill Gross skabte sin formue ved at vaere medstifter af kapitalfon­den Pacific Investment Management Co.,

PIMCO. Efter en lang og ophedet proces omkring skilsmisse­n kom Sue Gross ud på den anden side med en formue på 1,3 milliarder dollars – lidt mere end otte milliarder kroner.

3 Steve og Elaine Wynn 5 mia. kr.

Wynn-parret stiftede sammen kasino-kaeden Wynn Resort, og da de i 2010 blev skilt, blev Elaine tildelt for 11 millioner aktier i virksomhed­en, som på davaerende tidspunkt var 795 millioner dollars vaerd – naesten fem milliarder kroner. Derudover fik hun et større millionbel­øb fra Steve Wynns salg af aktier i virksomhed­en, og hun ejer i dag majoritete­n af aktierne i Wynn Resorts. Hun er dermed 2,3 milliarder dollars vaerd, hvilket svarer til lidt mere end 14 milliarder kroner.

4 Harold Hamm og Sue Ann Arnall: 6 mia. kr.

Olie-milliardae­ren Harold Hamm ville have processen hurtigt overstået, da han i 2015 skulle skilles, og han skrev derfor en check på naesten 975 millioner dollars til sin kone, Sue Ann Arnall. Hun forsøgte siden at få flere penge ud af skilsmisse­n, men det lykkedes ikke, og hun måtte nøjes med checken, der svarer til et beløb på omkring seks milliarder kroner.

5 Roy og Patricia Disney 3,7 mia. kr.

Walt Disneys nevø Roy var omkring 1,3 milliarder dollars vaerd, da han i en alder af 77 år efter hele 52 års aegteskab skulle skilles fra sin hustru, Patricia, i 2007.

Derfor måtte han afgive omkring halvdelen af sin formue i skilsmisse­n, som endte med at Patricia Disney fik 600 millioner dollars – 3,7 milliarder kroner. Roy Disney døde få år senere, mens Patricia Disney døde i 2012.

 ?? FOTO: DENNIS VAN TINE/RITZAU SCANPIX ?? Jeff Bezos og MacKenzie Scott er indehavere af rekorden for den dyreste skilsmisse i historien. Men det kan vaere, de slipper for det aergerlige praedikat, når Bill og Melinda Gates’ skilsmisse er endelig afgjort.
FOTO: DENNIS VAN TINE/RITZAU SCANPIX Jeff Bezos og MacKenzie Scott er indehavere af rekorden for den dyreste skilsmisse i historien. Men det kan vaere, de slipper for det aergerlige praedikat, når Bill og Melinda Gates’ skilsmisse er endelig afgjort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark