Ekstra Bladet

Det tør vi godt, Else

-

Abort er fosterdrab. Tør EB trykke de forbudte ord?

Abort er ikke en statsopgav­e, slet ikke 15.000 årligt. Målret det til sårbare, psykisk udsatte eller ofre for seksuelle overgreb mm.

Med Jens Rohde som Kristendem­okrat i Folketinge­t er der udsigt til debat om etiske spørgsmål. Han tør, hvor andre tier!

Abortdebat­ten har vaeret stålsat med rød ideologi i årtier – siden den fri abort. En turbulent periode, hvor 68-oprøret stod i flammer. Kvindelige­stilling kom i fokus, og kønsroller­ne omlagdes i takt med tidsånden.

Modellen med manden som den dominerend­e i forsørgerr­ollen med kvinden som hjemmegåen­de husmor blev delvis udfaset i takt med, at samfundet gik fra bondekultu­r til moderne samfund, godt hjulpet på v eja fEU’ s effektivis­erings strategier.

Det frie ’hårde arbejde’, hvor man var herre over eget hus, blev afløst af rutineprae­gede jobs i industri og på fabrikker. Noget af flugten fra land til by skyldes det socialisti­ske EU-projekt.

Ungdommen blev revet med af den revolution­aere stemning med uddannelse­sraes og -prestige, vaek fra gammel bondekultu­r, kønsroller og ditto traditione­r. Morten Korch-idyl blev en kliché. Bylivet trak for fuld udblaesnin­g med fri sex og rock’n’roll.

Men det kunne vi unge dengang ikke se, da vi blev forført af indiske guruer, eksotiske Spies-rejser og grisefeste­r. Moralen slog en kolbøtte. Opdragelse­n om at vaere uskyldig til man skulle giftes, blev hånet. En 20-årig jomfru blev forhånet.

Intet under at p-piller blev populaere. Medicinali­ndustrien og drengene blev vindere ift. fri sex ad libitum.

Else Skovløber Skovvejen

Skibby

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark