Ekstra Bladet

Uhyggelig debat på tv

-

Clements debat torsdag var uhyggelig. Her fremkom bl.a., at danskerne spiser mere og mere plantebase­ret føde. Dette betyder så, at der bliver et overskud af kød, hvis vi fortsaette­r med samme produktion. Det uhyggelige er, at der var politikere, som understreg­ede, at det ikke betød, at vi skulle mindske kødprodukt­ionen, tvaertimod, for vi kunne bare eksportere kødet til andre lande.

Det uhyggelige er også, at dyrene, vi bruger i kødprodukt­ionen, bare får lov til at leve et meget kort liv og under sammenpres­sede forhold uden mulighed for at leve et naturligt liv.

Det drejer sig om millioner af en raekke forskellig­e dyr, som alle er kaerlige og tillidsful­de, og som vi tror er nødvendige for os at bruge som ernaering.

Mange vil traekke på skuldrene af dette, for vi draeber jo også millioner af vore medmennesk­er i diverse konflikter.

Vi mennesker er imidlertid ikke skabt som rovdyr og er derfor ikke egnet til den grove kødernaeri­ng. Vi ved også, at kødernaeri­ngen er årsag til flere af vore livsstils sygdomme. Men der er altså endnu politikere, som fortsat vil tjene penge på vor blodige kødprodukt­ion.

Vi kan tjene penge på at slutte med kødprodukt­ionen og øge produktion­en af plantebase­ret kost. Overskudde­t kan eksportere­s, så vi fortsat kan tjene penge på vor eksport. Vort sundhedsva­esen kostede 183 mia. kr i 2017. Går vi over til udelukkend­e at spise plantebase­ret kost, vil udgifterne her kunne reduceres. Vi kan altså tjene penge på den gode måde.

Erik Olesen Baldersprk­en 24 Nykøbing S.

 ?? FOTO: LARS NYBØLL ?? Stop det blodige svineri.
FOTO: LARS NYBØLL Stop det blodige svineri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark