Ekstra Bladet

HENT DEM HJEM, METTE

- PETER BREITENSTE­IN pbh@eb.dk

Regeringen skal hente danske børn og mødre hjem fra syriske fangelejre og forlaenge syriske flygtninge­s opholdstil­ladelse i Danmark.

Det er budskabet fra Socialdemo­kratiet på AErø til partiets top på Christians­borg.

’Gør hvad I kan for at tage de danske fanger i lejrene i Syrien hjem til Danmark snarest muligt’, skriver de blandt andet i pressemedd­elelsen.

– Det er blevet foreslået af nogle medlemmer, der er frustrered­e over regeringen­s politik på de her to områder, siger formand for Socialdemo­kratiet på AErø, Carsten Hansen, til Ekstra Bladet om pressemedd­elelsens fødsel, som der var bred opbakning til.

Og flere toneangive­nde socialdemo­krater på Fyn vil drøfte, om man skal følge trop og sende et signal til regeringen.

’Yderst relevant’

– Jeg mener, det er yderst relevant at drøfte det og eventuelt gøre, som AErø har gjort, siger Sara Emil Baaring, der er formand for Socialdemo­kratiets partiforen­ing i Assens/Vissenbjer­g, og fortsaette­r:

– Vi har også gjort vores lokale folketings­medlem opmaerksom på, at vi er af en anden holdning i baglandet end partitoppe­n.

Hun gør det dog klart, at alle medlemmer i kredsen skal have lov til at blive hørt, inden der bliver lavet et offentligt opråb på vegne af hele kredsen.

Også Socialdemo­kratiets partiforen­ing i Aarup vil på mandagens bestyrelse­smøde i foreningen se på, om man skal lade sig inspirere af AErøs opråb.

Henviser til Aya

Det fortaeller formand for Socialdemo­kratiet i Aarup, Leif Rothe Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Der er nemlig dele af partiets politik, som formanden selv er uenig i.

– Hvis man begynder at give nogen en uddannelse i Danmark, så skal man lade dem gøre den faerdig i stedet for at fjerne folk, siger Leif Rothe Rasmussen med henvisning til historien om den syriske flygtning Aya Abo Daher, der går på Nyborg Gymnasium og ikke har fået sin opholdstil­ladelse forlaenget.

 ?? PRIVATFOTO ?? Carsten Hansen er ikke enig i Mette Frederikse­n og regeringen­s politik på to områder. (Indsat Ekstra Bladets plakat 17. december 2020)
PRIVATFOTO Carsten Hansen er ikke enig i Mette Frederikse­n og regeringen­s politik på to områder. (Indsat Ekstra Bladets plakat 17. december 2020)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark