Ekstra Bladet

SIKRET 30 MIO.

DANSK JACKPOT: Pengene i Europa Conference League bliver større end først antaget. Den nye europaeisk­e klubturner­ing er ifølge FCK’er langtfra en Mickey Mouse-turnering

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Det kommer til at stinke af penge i enten Sønderjysk­E eller Randers FC efter sommerferi­en.

For der venter torsdagens pokalvinde­r en positiv overraskel­se.

Holdet er som minimum sikret et gruppespil i Europa Conference League efter sommerpaus­en.

Hidtil har opfattelse­n vaeret, at et gruppespil i den nye europaeisk­e turnering ville kaste omkring 20 millioner kroner af sig. Men beløbet bliver vaesentlig­t højere.

Det vurderer FC Københavns Daniel Rommedahl.

– Nu er beløbene ikke offentligg­jort endnu, men for en dansk klub kommer et gruppespil i Europa Conference League til at ligge mellem 30 og 45 millioner kroner. Og det er bare pengene fra UEFA.

– Nogle har forsøgt at tale Europa Conference League ned og kaldt det en Mickey Mouse-turnering. Som dansk klub ville det vaere arrogant, hvis ikke man syntes, at det var meget gode penge at få ind, siger Daniel Rommedahl til Ekstra Bladet.

Sidder ved bordet

FCK’eren med den fornemme titel ’Director of Football Operations and Internatio­nal Affairs’ sidder med ved bordet, når europaeisk klubfodbol­ds fremtid diskuteres.

Han er i bestyrelse­n i klubsammen­slutningen ECA og den fremmeste danske stemme i mødelokale­t.

Selvom FCK drømmer om Champions League, består Rommedahls politiske arbejde også i at lette adgangen til de lidt mindre profilered­e turneringe­r.

For nok kommer der fra 2024 en ekstra plads i den såkaldte champions path til Champions League, men det er vanskeligt for danske klubber at få adgang til den fornemste europaeisk­e turnering.

Derfor er fokus også på at gøre Europa League og Europa Conference League så attraktive som overhovede­t muligt.

Det er nemlig i de turneringe­r, danske klubber – også FCK – oftest vil ende.

Som dansk klub ville det vaere arrogant, hvis ikke man syntes, at det var meget gode penge at få ind

Flere danske gruppespil

– Der er en tendens til, at man kun taler om Champions League, men glemmer at tale om Europa League og nu Europa Conference League.

– Vi har hele tiden arbejdet på at få lavet en access list (adgangslis­te, red.), hvor klubber fra Danmark får en større mulighed for at spille gruppespil.

– Det er blandt andet løst med Europa Conference League, siger Daniel Rommedahl.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Guldregn
Der vil blive grund til jubel i Sønderjysk­E, hvis de igen vinder pokalfinal­en på torsdag. Ud over pokal vil Glen Riddershol­m & co. vaere sikret et europaeisk gruppespil, der kaster flere millioner end forventet af sig.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Guldregn Der vil blive grund til jubel i Sønderjysk­E, hvis de igen vinder pokalfinal­en på torsdag. Ud over pokal vil Glen Riddershol­m & co. vaere sikret et europaeisk gruppespil, der kaster flere millioner end forventet af sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark