Ekstra Bladet

MERE END ET PLASTER PÅ SÅRET

-

Minimum to danske klubber vil til efteråret deltage i europaeisk gruppespil, og sådan skulle det gerne fortsaette.

Det kraever dog, at Danmark bevarer en plads blandt de 15 bedste lande på U□FA’'s koefficien­tliste – eller at den såkaldte access list bliver justeret, så stregen ikke bliver sat efter nummer 15, men for eksempel efter nummer 20.

Den nuvaerende cyklus kører frem til 2024.

Forhandler nu

Men mens den kommende cyklus allerede er fastlagt for Champions League, er den endnu ikke på plads for □uropa League og □uropa Conference League.

De forhandlin­ger kommer til at foregå i den kommende tid.

– Vi vil prøve at øge sandsynlig­heden for, at vi kan have flere hold med og gøre □uropa League og □uropa Conference League til de bedst mulige turneringe­r.

– Alt andet lige er det jo der, at danske klubber oftest vil vaere til stede. Vi skal forsøge at gøre rødt og sort mere vaerd på rouletten frem for nummer 22, siger Daniel Rommedahl.

Plaster på såret

❘følge FCK’eren har nøglen ved indførelse­n af □uropa Conference League vaeret, at den rent økonomisk ikke skulle ligge for langt fra, hvad □uropa League er i dag.

Derfor kan turneringe­n også blive mere end et plaster på såret for en klub som FC København, der meget vel kunne havne i gruppespil­let □uropa Conference League allerede i naeste saeson.

– ❘ FCK er vi superglade for, at den turnering er kommet ind. Det er ikke den, vi går efter, men det er rart at vide, at chancen for et europaeisk gruppespil er blevet større for os.

– Der er blevet skabt en bedre bund end før med ret fine beløb for at nå gruppespil, siger Daniel Rommedahl.

FC København budgettere­r hvert år med mesterskab og deltagelse i □uropa Leagues gruppespil via Champions Leagues playoff-runde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark