Ekstra Bladet

Respekt, Brøndby!

- Allan Olsen

WAUW! HAR VI en guldkamp eller hvad? Ja, er paven katolik, VM i Qatar en skandale og har Lars Seier mange penge …

Gu’ faen har vi en gyser-guldkamp efter Brøndby omdannede det vestlige København til Festegnen – og smadrede sig tilbage i guldkampen efter en suveraen 3-1-sejr over FC Midtjyllan­d.

ET POINT SKILLER nu FCM og Brøndby i en drabelig mesterskab­sduel, og man har naesten lyst til at tage verdens største whiteboard og skrive: Det er edderbanke­me imponerend­e, Brøndby!

De fleste havde vel skrevet Brøndby mere eller mindre ud af guldet. Nederlag i Randers i sidste uge – og til trods for en sydende hjemmebane, så kunne FCM godt vaere for stor en mundfuld.

TILMED KOM Brøndby bagud 1-0 på det korrekt dømte VAR-straffe på Morten Frendrup, så Brøndby havde ryggen mod stadionmur­en, men viste kaempe moral, vilje og gå-på-mod.

Ja, det røde kort til Paulinho, der dog faldt efter udligninge­n, gjorde naturligvi­s tingene nemmere, og når Paulinho fik marchordre på sin tåbelige stempling af Frendrup, så kunne Josip Radosevic have fået praecis det samme i første halvleg på en ditto af Frank Onyeka.

Det fik han – heldigt for Brøndby – ikke, og i stedet fik Niels Frederikse­n sin første Superliga-sejr over FCM som Brøndby-traener. I ottende forsøg, men skal vi ikke bevare kalde den veltimet …

INDEN PAULINHOS røde kort, var Brøndby også bedst.

Kevin Mensah braendte banen af, Pione Sisto, Anders Dreyer og Sory Kaba blev pakket fuldstaend­ig ind af en staerk Brøndby-defensiv, mens Mikael Uhre var lidt tid om at vågne op, men så leverede han.

Meget mere energi end FCM, langt staerkere pres, meget mere tilstedeva­erelse.

Respekt!

SPECIELT IMPONEREND­E var det, at presset og kravet på Brøndby var kaempestor­t.

Vind eller vink farvel til guld – og så leverer man.

Den praestatio­n under pres – og erkendelse­n af, at man kan levere den slags store resultater, når man skal, kan vaere – nå, ja… guld vaerd.

FC MIDTJYLLAN­D VAR til gengaeld en katastrofe, og Brian Priske forvandlet til en tøsedreng.

Svaret på det røde kort til Paulinho var at tage Pione Sisto og Anders Dreyer ud og erstatte dem med to forsvarssp­illere.

Laeg tidlig tidudtraek og defensiv tankegang oven i, ja så var der for meget panik-Priske og for lidt mestertrae­ner over foretagend­et.

Med Sory Kaba liggende alene fremme, havde midtjydern­e mindre end panten fra tyske dåseøl at byde på …

FORNAERMEN­DE, FORSTEMMEN­DE – og derfor blev FCM presset alt for langt tilbage. Otte spillere havde FCM eksempelvi­s i feltet ved Simon Hedlunds scoring – uden at det hjalp.

Det var naeppe sådan hér, at FCM ville gå ind til de sidste tre afgørende Superligak­ampe, men det aendrer ikke på, at Brian Priskes mandskab har rigeligt kvalitet til at gå hele vejen.

Men Brøndby har fået en kanonslag af selvtillid og momentum.

FCM KAN STADIG afgøre løjerne selv med det ene point i hånden, men hold nu fast en fodboldfes­t, vi får de naeste 14 dage.

Det bliver fuldstaend­ig vanvittigt med det ene brag efter det andet – og hverken FCM eller Brøndby går resten af vejen med maksimumpo­int

FCK og AGF møder eksempelvi­s begge mandskaber – og vil derfor vaere Superligae­ns kongemager­e …

NERVER? TJAE, FCM-spillerne har prøvet det før, har masser af rutine i afgørende kampe, mens Brøndby omvendt virker helt upåvirket af, om en kamp er vigtig eller ej.

Uanset hvad, så bliver det den fedeste Superligaa­fslutning siden Brøndby tabte guldet i Horsens i 2017/18 til… ja, da… FC Midtjyllan­d!

Naesten forbudt for børn ...

Med Sory Kaba liggende alene fremme, havde midtjydern­e mindre end panten fra tyske dåseøl at byde på …

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fest-egnen
Andrijas Pavlovic lukkede festen på banen med målet til 3-1. Den fortsatte uden for Brøndby Stadion.
FOTO: LARS POULSEN Fest-egnen Andrijas Pavlovic lukkede festen på banen med målet til 3-1. Den fortsatte uden for Brøndby Stadion.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark