Ekstra Bladet

GULDET GLIMTER PÅ FESTEGNEN

KAMP TIL STREGEN: – Vi skal gøre rent bord i de sidste tre kampe, hvis vi skal vinde guldet, erkender Brøndby-anfører Andreas Maxsø

-

Niels Frederikse­ns udtryk i sekunderne efter, at dommer Peter Kjaersgaar­d havde fløjet af, fortalte alt om, hvad den sejr betød.

Brøndby-traenerens spontane glaede kom til udtryk: Han stod med to knyttede naever og et stort tandpasta-smil.

Dén sejr var ikke kun tre point vaerd. Den bragte også Brøndby tilbage i gulddramae­t.

Efter tre tabte kampe til FC Midtjyllan­d, fik Brøndby endelig en sejr over rivalerne i saesonens sidste indbyrdes opgør. En sejr, der blev sikret i efter pausen, fordi Paulinho var blevet smidt ud kort før pausen.

Brugte taktiktavl­en

På trods af tro, håb og drømme om guld, så taler ingen om det forbudte ord på Vestegnen her tre runder før afslutning­en. Ingen i Brøndby-lejren vil sige det, som mange taenker: Nu går vi efter guldet.

– Vi har nu opfyldt målsaetnin­gen om top tre. Men vi er selvfølgel­ig ambitiøse og vil jagte alt, hvad vi kan nå, siger Niels Frederikse­n.

Brøndby-traeneren tog alternativ­e metoder i brug, da Brøndby jagtede sejren efter pausen. I den flotte lydkulisse kunne han ikke råbe sine spillere op, så han sendte en af sine assistente­r ned i kabinen efter taktiktavl­en.

Niels Frederikse­n tog tavlen over hovedet og viste det klare budskab til sine spillere på banen: ’Keep attacking’ – fortsaet med at angribe!

– Jeg kunne ikke få kontakt med dem, så det var vigtigt, at vi fortsatte med at angribe, fordi vi ved andre lejlighede­r har haft tendenser til at blive lidt forsigtige, når vi er kommet foran, forklarer han.

FCM er favoritter

For ham var det første sejr over FC Midtjyllan­d i otte forsøg. En sejr, der betyder mere end tre point, fordi det taender nogle drømme hos alle Brøndbys fans.

– Jeg tror, at vi har det rigtig godt med at komme fra baghjul, siger Niels Frederikse­n om den situation, som Brøndby befinder sig i, hvor det mentale pres er placeret hos midtjydern­e.

– Selv om vi besejrede Midtjyllan­d, så er de stadig favoritter til at vinde. Vi har tre svaere kampe tilbage. Og her bliver det afgørende for guldets placering, hvem der holder momentum, mener Niels Frederikse­n, der nu kan se frem til, at rivalerne fra FC København får stor indfly

Jeg tror, at vi har det rigtig godt med at komme fra baghjul

delse for guldets placering.

Brøndby møder dem søndag i Parken og nogle dage senere gaester FCM også nationalar­enaen.

Overrasken­de udvikling

Andreas Maxsø trådte igen i karakter og spillede en solid kamp med mange dueller over for Sory Kaba.

– Det er stadig i FCM’s haender. Hvis vi skal skabe spaending helt til sidst, så skal vi gøre rent bord mod FCK, AGF og FC Nordsjaell­and, fastslår Andreas Maxsø.

Kaptajnen erkender, at den flotte saeson også kommer lidt bag på ham.

– Det er helt fantastisk vi er med helt til slut. Vi havde tidligere på saesonen nok ikke forventet at vaere med helt i toppen til slut.

– Men med hårdt arbejde er vi kommet langt. Og så har vi løftet os som hold, mener Andreas Maxsø.

Og lige for at vende tilbage til snakken om guldhåbet på Vestegnen, så er det vaerd at huske topscorer Mikael Uhres ord:

– Vi kan slå alle holdene i slutspille­t, men vi kan også tabe til alle.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Taet på drømmen
Brøndby spillede sig i går helt tilbage i guldkampen i Superligae­n med en 3-1-sejr hjemme over FC Midtjyllan­d.
FOTO: LARS POULSEN Taet på drømmen Brøndby spillede sig i går helt tilbage i guldkampen i Superligae­n med en 3-1-sejr hjemme over FC Midtjyllan­d.
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Glaeden var umulig at tage fejl af hos Brøndby-traener Niels Frederikse­n.
FOTO: LARS POULSEN Glaeden var umulig at tage fejl af hos Brøndby-traener Niels Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark