Ekstra Bladet

Svaer start for dansk F1-håb

-

Det er blevet hverdag for Frederik Vesti i Formel 3, efter at indlemmels­en i Mercedes’ juniorprog­ram har betydet et skift fra det suveraene Prema-team til ART Grand Prix.

Den 19-årige jyde måtte nøjes med en syvendepla­ds i hovedløbet og en samlet syvendepla­ds i mesterskab­et efter den første af syv afdelinger ovenpå en lidt anonym saesonprem­iere.

Sidste saeson blev afsluttet med to sejre i traek for Prema, som igen synes lige at vaere den tand bedre til at saette bilerne op end samtlige rivaler.

I hvert fald føres mesterskab­et allerede af to Prema-kørere.

Fejl i sidste sektor

På Circuit de BarcelonaC­atalunya, hvor overhaling­er er yderst svaere, og kørerne slanger sig rundt i et langt DRS-tog, var det som i tidligere saesoner primaert Prema, som formåede at avancere undervejs.

Frederik Vesti kvalificer­ede sig som nummer fem til gårsdagens hovedløb. Danskeren fortalte, at en fejl i sidste sektor kostede en placering i en af de to første raekker.

Første omgang i går blev kostbar, hvor han mistede tre placeringe­r til aggressive kørere bag ham og kun vandt den ene tilbage.

Farten var der ikke til angreb for enden af langsiden, som stort set er eneste overhaling­smulighed på banen.

Vesti tager fra Barcelona som bedste ART-kører, men havde håbet på mere. Ikke mindst efter lørdagens andet sprintløb, hvor en crashfest foran ham udløste en podieplace­ring.

 ?? FOTO: GETTY/FIA CONTENT PO ?? Selv om weekenden ikke var optimal for danske Frederik Vesti, var den noget bedre end i fjor.
FOTO: GETTY/FIA CONTENT PO Selv om weekenden ikke var optimal for danske Frederik Vesti, var den noget bedre end i fjor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark