Ekstra Bladet

JA – VI HAR LAVET MASSER AF FEJL

-

Jacob Andersen har vaeret med på rejsen i Vendsyssel FF siden 2017, da han sammen med en lokal investorgr­uppe trådte ind i klubben med en millionche­ck.

1. maj i år trådte han dog tilbage som direktør i klubben og er nu udelukkend­e at finde som bestyrelse­smedlem Vendsyssel FF.

Set i bakspejlet erkender Jacob Andersen, at der har vaeret for mange forbiere og for megen turbulens i Vendsyssel FF, siden han trådte frem i forreste geled.

– Ja, vi har lavet masser af fejl i min tid i klubben. Også for mange. Det erkender jeg da blankt i bagklogska­bens lys. Der har vaeret mange turbulente episoder, hvor jeg i dag sidder og taenker, at det kunne jeg have gjort anderledes, siger Jacob Andersen og slår fast.

– Der har dog udelukkend­e vaeret gode intentione­r, og i fodboldbra­nchen er der ikke langt imellem det gale og geniale. Jeg synes, vi har fået rykket klubben massivt i den positive retning på facilitete­r, setup og mange andre parametre.

Oprykninge­n glippede

Da Jacob Andersen trådte ind i Vendsyssel FF, havde han og investorgr­uppen bl.a. den tidligere Superliga-traener Erik Rasmussen med sig. Rasmussen blev placeret i en stilling som formand for den sportslige ledelse, og samtidig blev han udnaevnt til assistentt­raener for Joakim Mattsson …

Nej, det med at vaere formand og assistentt­raener samtidig gik ikke.

Godt en måned senere overtog ’Tryllerik’ selv tøjlerne i Vendsyssel, der lå på andenplads­en i 1. division. Oprykninge­n glippede dog i playoff senere, og Vendsyssel fik ikke mange fans på den rituelle slagtning af Joakim Mattsson.

Året efter kom oprykninge­n så. Jens Berthel Askou havde overtaget cheftraene­rposten efter uenighed mellem Vendsyssel og Erik Rasmussen.

– Det er egentlig ikke omkring Erik Rasmussen, at jeg har nogle fortrydels­er som sådan. De sager, som jeg taenker mest tilbage på, var fyringen af Jens Berthel Askou og Glen Ridderholm­s exit, siger Jacob Andersen og uddyber:

– Jeg har taenkt 1.000 gange, om vi skulle have ladet Jens Berthel og Tullberg stå i spidsen for vores nedrykning­splayoff, men vi vurderede anderledes – også med stemningen i spillertru­ppen taget i betragtnin­g.

– Hvad angår Glen Riddershol­m, så står jeg ved det, som jeg sagde dengang. Jeg synes, at han førte os bag lyset, og det kostede på det sportslige plan i transfervi­nduet, men jeg vil samtidig rose Ole Nielsen for at løse opgaven flot dengang.

Udansk og uskønt

Den nyeste sag fra Vendsyssel var, da de ansatte i klubben ikke modtog deres løn for april. Den sag blev den sidste på Jacob Andersens skrivebord i denne ombaering, og den er han ikke stolt over.

– Mit stop var planlagt inden den sag, så det har intet med hinanden at gøre. Men jeg finder processen udansk og uskøn. Det har jeg også fortalt ejerkredse­n.

I fodboldbra­nchen er der ikke langt imellem det gale og geniale

Jeg synes, at han førte os bag lyset, og det kostede på det sportslige plan

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Der har vaeret mange turbulente episoder, hvor jeg i dag sidder og taenker, at det kunne jeg have gjort anderledes, erkender den nu tidligere Vendsyssel­direktør Jacob Andersen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Der har vaeret mange turbulente episoder, hvor jeg i dag sidder og taenker, at det kunne jeg have gjort anderledes, erkender den nu tidligere Vendsyssel­direktør Jacob Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark